חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: טאג'ין קציצות דגים ים תיכוני

טאג'ין הוא תבשיל מסורתי מצפון אפריקה בכלל ובמיוחד מהמטבח המרוקאי, הקרוי על שם כלי החרס המיוחד שבו הוא מתבשל ||| הכלי עצמו, הטאג'ין, מורכב ממחבת שטוחה ועגולה בעלת דפנות נמוכות ומכסה בצורת חרוט, שמאפשר לאדים לעלות ולחזור לתבשיל, כך שהתבשיל מתבשל באיטיות ושומר על עסיסיות ||| פרסמנו בעבר מתכון לטאג'ין צמחוני והפעם קציצות דגים יעשירו את תבשיל הטאג'ין שהוא תענוג לחושים – שילוב של מרקמים רכים, טעמים עמוקים ועשירים, וריח מפתה של תבלינים ועשבי תיבול ||| אחד מהמאפיינים המעניינים של תבשיל הטאג'ין הוא האיזון בין טעמים מתוקים ומלוחים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

תבשיל טאג'ין צמחוני (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

לקציצות דגים

לרוטב

שדרוג

טאג'ין אישי במרוקו (צילום דני בר)

שלבי הכנה

  1. מניחים בקערה את הדג הטחון, שום, כף פטרוזיליה, פפריקה, כמון, פלפל שחור, מלח ואורז מבושל ומערבבים לאחידות
  2. מרטיבים את הידיים ויוצרים קציצות דגים עגולות, ומניחים במקרר ל- 30 דקות, על מנת שיתייצבו
  3. מחממים את תחתית הטאג'ין או סיר (למי שאין טאג'ין) על להבה בינונית
  4. מוסיפים את העגבניות הקצוצות, שאר הפטרוזיליה קצוצה, רסק עגבניות, שיני שום קצוצות, ג'ינג'ר טחון, עלי דפנה, פפריקה, מלח ופלפל
  5. מערבבים היטב, מכסים את הטאג'ין ומאדים 5 דקות תוך ערבוב מדי פעם
  6. מוסיפים ½ כוס מים ומביאים לרתיחה
  7. מכניסים לסיר את כדורי הדגים שבמקרר, ומסדרים בין כדורי הדגים וגם עליהם את רצועות הפלפלים, ומכסים את הסיר / טאג'ין
  8. מאדים 30 דקות על להבה נמוכה
  9. פותחים את הטאג'ין ומוסיפים 2 כפות שמן זית ומפזרים את הזיתים, כף עלי פטרוזיליה קצוצה. אם אוהבים מוסיפים גם חתיכות לימון כבוש
  10. סוגרים את המכסה ומבשלים 10 דקות נוספות, ומגישים חם

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *