חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: חרירה לכול אחד ואחת

חרירה היא מרק מסורתי מהמטבח המרוקאי שפרסמנו בעבר את הגרסה של חרירה צמחונית ||| חרירה עשירה בטעמים ובעלת מרקם סמיך ומשביע, ומהווה שילוב מושלם של מרכיבים בריאים ומשביעים ||| תבשיל של קטניות, ירקות, הרבה תבלינים ועשבי תיבול עושים את התבשיל לעשיר, בריא ומשביע ||| חרירה מתאפיינת במרקם סמיך ועשיר, בזכות השילוב בין הקטניות, העגבניות ומשלבת טעמים חמוצים-מתוקים עם ניחוחות עשבי תיבול ותבלינים, מה שהופך אותה למנה מחממת ומנחמת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מרק חרירה מרוקאי (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א')

מצרכים (6-8 מנות)

לקרניבורים

  • ½ ק"ג בשר חתוך לקוביות קטנות
  • 3 עצמות מח עצם

לתבשיל

שלבי הכנה

  1. בסיר סוטז' גדול, מחממים את שמן הזית וצורבים את קוביות הבשר (צמחונים מדלגים על שלב זה)
  2. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה, כ-5 דקות
  3. מוסיפים את מח העצמות וצורבים כדקה (צמחונים מדלגים על שלב זה)
  4. מוסיפים את הפפריקה, כורכום, כמון ורסק עגבניות. מערבבים היטב
  5. מוסיפים את גרגרי החומוס, סלרי ועדשים ומערבבים תוך הבישול
  6. יוצקים את המרק או מים רותחים ומבשלים 10 דקות
  7. מוסיפים את העגבניות המרוסקות וממשיכים בבישול
  8. מוסיפים מחצית מכמות הכוסברה והפטרוזיליה ומביאים לרתיחה
  9. מנמיכים את הלהבה. מכסים את חצי הסיר במכסה ומבשלים במשך שעתיים
  10. מוסיפים את יתרת הכוסברה והפטרוזיליה ואת האטריות
  11. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ומוסיפים מיץ לימון
  12. מבשלים 15-20 דקות נוספות ומגישים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *