חרירה היא מרק מסורתי מהמטבח המרוקאי שפרסמנו בעבר את הגרסה של חרירה צמחונית ||| חרירה עשירה בטעמים ובעלת מרקם סמיך ומשביע, ומהווה שילוב מושלם של מרכיבים בריאים ומשביעים ||| תבשיל של קטניות, ירקות, הרבה תבלינים ועשבי תיבול עושים את התבשיל לעשיר, בריא ומשביע ||| חרירה מתאפיינת במרקם סמיך ועשיר, בזכות השילוב בין הקטניות, העגבניות ומשלבת טעמים חמוצים-מתוקים עם ניחוחות עשבי תיבול ותבלינים, מה שהופך אותה למנה מחממת ומנחמת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6-8 מנות)
לקרניבורים
- ½ ק"ג בשר חתוך לקוביות קטנות
- 3 עצמות מח עצם
לתבשיל
- ⅓ כוס שמן זית
- 2 בצל גדול קצוץ
- 1 כף פפריקה (פִּלְפֶּלֶת) מתוקה
- 1 כפית פפריקה (פִּלְפֶּלֶת) מעושנת
- 1 כף שטוחה כורכום
- 1 כפית כַּמּוֹן
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כוס גרגרי חומוס שהושרו כל הלילה (או גרגירי חומוס מקופסת שימורים ללא הנוזלים)
- ½ כוס עֲדָשִים ירוקות לא מבושלות
- ½1 ליטר מרק עוף צח או מים רותחים
- 400 גרם עגבניות מרוסקות
- 1 צרור סלרי (כַּרְפַּס) קצוץ
- 1 צרור כוסברה קצוצה
- 1 צרור פֶּטְרוֹזִילְיָה קצוצה
- 1 כוס אטריות דקות לא מבושלות
- 2 לימון גדול, המיץ בלבד
- מלח
שלבי הכנה
- בסיר סוטז' גדול, מחממים את שמן הזית וצורבים את קוביות הבשר (צמחונים מדלגים על שלב זה)
- מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה, כ-5 דקות
- מוסיפים את מח העצמות וצורבים כדקה (צמחונים מדלגים על שלב זה)
- מוסיפים את הפפריקה, כורכום, כמון ורסק עגבניות. מערבבים היטב
- מוסיפים את גרגרי החומוס, סלרי ועדשים ומערבבים תוך הבישול
- יוצקים את המרק או מים רותחים ומבשלים 10 דקות
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות וממשיכים בבישול
- מוסיפים מחצית מכמות הכוסברה והפטרוזיליה ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את הלהבה. מכסים את חצי הסיר במכסה ומבשלים במשך שעתיים
- מוסיפים את יתרת הכוסברה והפטרוזיליה ואת האטריות
- טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ומוסיפים מיץ לימון
- מבשלים 15-20 דקות נוספות ומגישים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…