שרה פלד חזרה מביקור בליטא ומשתפת אותנו הוא מאכל מסורתי ליטאי ||| מרק סלק קר שהוא מאכל פופולארי במיוחד בקיץ של ליטא ||| פרוש השם של המנה – שאלטיברשצ'אי הוא מרק סלק קר או בורשט קר ||| כל אחד מהרכיבים מוסיף: סלק נותן למרק את צבעו, יוגורט הוא הבסיס חלבוני שמעניק קרמיות ומרקם עשיר, מלפפון מוסיף רעננות ופריכות, ביצים קשות קצוצות מוסיפות חלבון ומרקם, שמיר קצוץ מוסיף טעם וריח רענן ובצל ירוק קצוץ מעצים את הטעם ומגוון הטעם ולאיזון החמיצות אין כמו מיץ מלימון טרי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
- 4 סלק בינוני
- 400 מ"ל רוויון או קפיר
- 200 מ"ל יוגורט טבעי
- 1 מלפפון, חתוך לקוביות
- 4 צנונית, חתוכות לקוביות
- 4 בצל ירוק, קצוץ
- קומץ שמיר טרי, קצוץ
- מלח לפי הטעם
- פִּלְפֵּל לפי הטעם
שדרוג
- מיץ לימון
להגשה
שלבי הכנה
- שוטפים היטב את הסלק ושמים אותם בסיר
- מכסים את הסלק בסיר, במים ומבשלים 40-50 דקות, עד שהסלק מתרכך
- לאחר שמוציאים את הסלק מהמים, נותנים לו להתצטנן מעט
- מקלפים את הסלק ואח"כ מגרדים על פומפיה בינונית
- בקערה גדולה, מערבבים את הרוויון (או קפיר) עם היוגורט הטבעי לקבלת בלילה אחידה
- מוסיפים לקערה את גרידת הסלק ומערבבים עד שהתערובת מקבלת צבע ורוד עז
- nוסיפים את קוביות המלפפון, קוביות הצנונית והבצל ירוק הקצוץ ומערבבים
- מערבבים פנימה את השמיר הטרי הקצוץ
- מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. אם רוצים, ניתן להוסיף מיץ לימון לתוספת חמיצות
- מכניסים את קערת המרק מכוסה בניילון נצמד, למקרר למשך לפחות שעה כדי לאפשר לטעמים להשתלב ולהתקרר היטב. זמן הקירור הוא מבחינת כל המרבה הרי זה משובח
הגשה
- מוזגים את המרק הקר לקערות הגשה
- מפזרים מעל את הביצים הקשות החתוכות
- מגישים לצד תפוחי אדמה מבושלים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Skanaus
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…