חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: קלאפוטי לימוזין Clafoutis Limousin

בעבר כבר סיפרנו את סיפורו של המתכון קלאפוטי Clafoutis ||| הפעם מתכון קלאסי של clafouti – קינוח צרפתי אפוי של פירות יער או דובדבנים שחורים באופן מסורתי ||| קלאפוטי לימוזין מסורתי מכיל את פרי הדובדבנים כולל הגלעינים שאחראים לטעם הדומיננטי בתמצית השקדים ||| ה-clafoutis מגיע מאזור לימוזין – כ-400 ק"מ דרומית לפריז ||| clafoutis מגיע מהמלה clafir, שפירושה למלא ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

קלאפוטי תות שדה (צילום דני בר)

מצרכים (6 -8 מנות)

  • 3 ביצים XL
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/8 כפית מלח
  • 1/2 כוס קמח
  • 2 כפות חמאה ללא מלח, מומסת ומצטננת מעט
  • 1 כוס חלב מלא
  • 1/2 כוס שמנת
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 לימון – גרידת הקליפה בלבד
  • 2 כוסות דובדבנים מגולענים, פירות יער או פירות אחרים

לקישוט

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180°
  2. משמנים בחמאה תבנית מחבת ברזל 22 או תבנית פאי
  3. בקערה בינונית טורפים ביצים, סוכר ומלח כדקה עד לקבלת תערובת אחידה
  4. מוסיפים קמח וטורפים עד לקבלת תערובת חלקה וללא גושים
  5. טורפים פנימה חמאה מומסת
  6. מוסיפים חלב, שמנת, תמצית וניל וגרידת הלימון ומערבבים לקבלת תערובת חלקה לחלוטין
  7. יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה
  8. מפזרים את הפרי שבחרנו על הבלילה
  9. אופים 35-40 דקות עד שהקלאפוטי רק מתייצב (זה בסדר אם הוא עדיין מתנדנד במרכז) וזהוב בקצוות
  10. מצננים מעט עד שהמאפה פושר

הגשה

לפדר באבקת סוכר. חותכים לפרוסות ומגישים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Bon Appétit

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *