בעבר כבר סיפרנו את סיפורו של המתכון קלאפוטי Clafoutis ||| הפעם מתכון קלאסי של clafouti – קינוח צרפתי אפוי של פירות יער או דובדבנים שחורים באופן מסורתי ||| קלאפוטי לימוזין מסורתי מכיל את פרי הדובדבנים כולל הגלעינים שאחראים לטעם הדומיננטי בתמצית השקדים ||| ה-clafoutis מגיע מאזור לימוזין – כ-400 ק"מ דרומית לפריז ||| clafoutis מגיע מהמלה clafir, שפירושה למלא ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6 -8 מנות)
- 3 ביצים XL
- 1/2 כוס סוכר
- 1/8 כפית מלח
- 1/2 כוס קמח
- 2 כפות חמאה ללא מלח, מומסת ומצטננת מעט
- 1 כוס חלב מלא
- 1/2 כוס שמנת
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 לימון – גרידת הקליפה בלבד
- 2 כוסות דובדבנים מגולענים, פירות יער או פירות אחרים
לקישוט
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180°
- משמנים בחמאה תבנית מחבת ברזל 22 או תבנית פאי
- בקערה בינונית טורפים ביצים, סוכר ומלח כדקה עד לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים קמח וטורפים עד לקבלת תערובת חלקה וללא גושים
- טורפים פנימה חמאה מומסת
- מוסיפים חלב, שמנת, תמצית וניל וגרידת הלימון ומערבבים לקבלת תערובת חלקה לחלוטין
- יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה
- מפזרים את הפרי שבחרנו על הבלילה
- אופים 35-40 דקות עד שהקלאפוטי רק מתייצב (זה בסדר אם הוא עדיין מתנדנד במרכז) וזהוב בקצוות
- מצננים מעט עד שהמאפה פושר
הגשה
לפדר באבקת סוכר. חותכים לפרוסות ומגישים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Bon Appétit