סיפורו של מתכון: קלפוטי Clafoutis

מנה שמגיע ממרכז צרפת וקיבלה הרבה גרסאות ושמות כינוי נוספים ||| קלסיקה עם דובדבנים או פירות יער אבל יש עוד הצעות ||| מה ההבדל בין קלפוטי לפלאוגנארדה Flaugnarde ||| מתכון לקלאפוטי קלאסי עסיסי וקל להכנה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

קלאפוטי צרפתי (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מהו קְלַפוֹטִי Clafoutis

קינוח צרפתי אפוי וקל להכנה שנקרא מעדן ממולא כי הוא ממולא תמיד בפרי, בעיקר דובדבנים או פירות יער. אחד הקינוחים היותר קלים של המטבח הצרפתי, שמכינים אותו בדרך כלל עם דובדבנים טריים, אבל אם פספסתם את העונה (או המחיר גבוה מידי), אתם תמיד תוכלו להחליף את הדובדבנים בפירות העונה כמו שזיפים, משמש, שזיפים מיובשים, תפוחים, אגסים, חמוציות או אוכמניות. כאשר משתמשים בסוגים אחרים של פירות במקום בדובדבנים, המנה נקראת פלאוגנארדה Flaugnarde.

קלאפוטי מעוטר באבקת סוכר ומוגש פושר, לפעמים בצד כף שמנת.

מקור הקלאפוטי

הקלפוטי המקורי מגיע מחבל לימוזין סביב העיר לימוז' Limoges ושם הם מכילים לא רק את בשר פרי הדובדבנים, אלא גם את הגלעינים שבפרי. גלעיני דובדבן מכילים בנזאלדהיד, התרכובת האחראית לטעם הדומיננטי בתמצית השקדים ועל כן טעם הקלאפוטי שם מעט שונה.

מצרכים (תבנית פאי עגולה 22-24)

 
- פרסומת -

 
  • 1 כף חמאה לא מלוחה רכה, לשימון התבנית
  • 1/2 ליטר חלב 3%, בטמפרטורת החדר
  • 3 ביצים XL
  • 200 גרם סוכר בתוספת 2 כפות סוכר
  • 130 גרם קמח (לצליאקים אפשר קמח שקדים)
  • 2 כפיות גרידת לימון טרייה
  • ½ כפית הל ירוק טחון
  • ⅛ כפית מלח
  • 300 גרם אוכמניות או דובדבנים טריים או קפואים
  • 50 גרם זנגוויל (ג'ינג'ר) קצוץ קטן

לציפוי

דובדבנים טריים (צילום דני בר)

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  2. משמנים בחמאה תבנית קרמיקה או זכוכית עגולה 22 או מלבנית עמוקה)
  3. בקערת ערבוב גדולה הקציפו את החלב, ביצים,200 גרם סוכר, קמח, גרידת לימון, הל ומלח עד לקבלת תערובת אחידה כאשר הסוכר מומס ואין כתמי קמח נראים לעין
  4. יוצקים מהבלילה לתבנית האפייה המשומנת כדי לכסות את הבסיס בערך 1-2 ס"מ גובה
  5. מניחים את תבנית האפייה על הרשת בשליש העליון של התנור ואופים 15-17 דקות עד שהבלילה כמעט מתייצבת. טיפ: היא אמורה לרטוט מעט במרכז
  6. מוציאים את תבנית האפייה מהתנור
  7. מסדרים מעל המאפה את האוכמניות והג'ינג'ר בשכבה אחת
  8. מפזרים את 2 כפות הסוכר הנותרות מעל הפירות
  9. יוצקים את הבלילה שנותרה על הפירות
  10. מחזירים את המנה לתנור ואופים במשך 60-65 דקות על המדף האמצעי של התנור  עד שהבלילה מבושלת לחלוטין, והקצוות מעט מוצקים וחומים זהובים. מרכז המאפה צריך להיות מעט רוטט, וסכין המוחדרת באמצע צריכה לצאת נקייה
  11. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר למשך 5 דקות
  12. מפזרים אבקת סוכר על פני הקלאפוטי
  13. מגישים חם או בטמפרטורת החדר

שדרוג הגשה

להגיש לצד גלידת וניל או קצפת

בתיאבון Bon appétit

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך: