מתכון: פסטה פטריות וברוקולי

פסטה פטוצ'יני סטייל, בהכנה עצמית קלי קלות ||| רוטב שמנת, פטריות וברוקולי סטייל אלפרדו ||| מתכון שהפך ללהיט משפחתי מפנק שאחרי שתכינו פעם אחת לא תוותרו להכין שוב ושוב ||| כל הפרטים בהמשך…

פסטה פטריות וברוקולי בשמנת (צילום דני בר)

מצרכים (3-4 מנות)

לפסטה

בצק הפסטה לפני הפיכתו למנת פסטה (צילום דני בר)

לרוטב

אופן הכנה

  1. הכנת הפסטה: בקערת מיקסר שמים את הקמח, ביצים, מלח ושמן הזית ומערבבים לאט
  2. מוסיפים לאט לאט את המים
  3. הערה: אם הבצק דביק מידי, יש להוסיף מעט קמח
  4. מכסים את קערת המיקסר עם מגבת ומשאירים בצד למנוחה של 30 דקות
  5. מרדדים את הבצק לעלה דק
  6. חותכים את הבצק לרצועות רחבות סגנון פסטה פטוצ'יני
  7. מקמחים מעט את רצועות הפסטה, ומשאירים כשעתיים לנוח ולהתייבש מעט
  8. מרתיחים סיר מים עם מלח
  9. מכניסים לאט את רצועות הפסטה לבישול תוך הקפדה שהרצועות לא ידבקו אחת לשנייה
  10. הכנת הרוטב: מחממים שמן זית במחבת על להבה בינונית
  11. מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ-2 דקות
  12. מוסיפים את פרחי הברוקולי ומתבלים במלח ופלפל שחור
  13. מוסיפים את השמנת לבישול ומערבבים על להבה בינונית עד תחילת רתיחה
  14. מנמיכים הלהבה לנמוכה וממשיכים עוד 1 דקה עד קבלת מרקם אחיד בסמיכות שאוהבים
רוטב השמנת, פטריות וברוקולי (צילום דני בר)

הגשה

מניחים את הפסטה המסוננת בצלחות הגשה ושופתים מעל כמות מתאימה של הרוטב

למהדרים: מפזרים גרידת פרמז'ן מעל

בתיאבון  Buon Appetito

כתיבת תגובה