פסטה פטוצ'יני סטייל, בהכנה עצמית קלי קלות ||| רוטב שמנת, פטריות וברוקולי סטייל אלפרדו ||| מתכון שהפך ללהיט משפחתי מפנק שאחרי שתכינו פעם אחת לא תוותרו להכין שוב ושוב ||| כל הפרטים בהמשך…
מצרכים (3-4 מנות)
לרוטב
- 1 מיכל שמנת לבישול 10% שומן
- 1 קופסת פטריות חתוכות ללא הנוזלים
- 250 גרם פרחי ברוקולי
- 2-3 כפות שמן זית
- קורט מלח
- פלפל שחור
אופן הכנה
- הכנת הפסטה: בקערת מיקסר שמים את הקמח, ביצים, מלח ושמן הזית ומערבבים לאט
- מוסיפים לאט לאט את המים
- הערה: אם הבצק דביק מידי, יש להוסיף מעט קמח
- מכסים את קערת המיקסר עם מגבת ומשאירים בצד למנוחה של 30 דקות
- מרדדים את הבצק לעלה דק
- חותכים את הבצק לרצועות רחבות סגנון פסטה פטוצ'יני
- מקמחים מעט את רצועות הפסטה, ומשאירים כשעתיים לנוח ולהתייבש מעט
- מרתיחים סיר מים עם מלח
- מכניסים לאט את רצועות הפסטה לבישול תוך הקפדה שהרצועות לא ידבקו אחת לשנייה
- הכנת הרוטב: מחממים שמן זית במחבת על להבה בינונית
- מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ-2 דקות
- מוסיפים את פרחי הברוקולי ומתבלים במלח ופלפל שחור
- מוסיפים את השמנת לבישול ומערבבים על להבה בינונית עד תחילת רתיחה
- מנמיכים הלהבה לנמוכה וממשיכים עוד 1 דקה עד קבלת מרקם אחיד בסמיכות שאוהבים
הגשה
מניחים את הפסטה המסוננת בצלחות הגשה ושופתים מעל כמות מתאימה של הרוטב
למהדרים: מפזרים גרידת פרמז'ן מעל
בתיאבון Buon Appetito