פאי פירותיי ואוורירי עם טוויסט של ג'ינג'ר ||| מתחילים באגסים בשלים, אותם צריך לקלף ולחתוך לפרוסות קטנות ודקות ||| ניתן להגיש את המנה הזו חמימה, בטמפרטורת החדר או לאחר צינון במקרר ||| אפשר להגיש עם אבקת סוכר או עם כף קצפת ממותקת קלות מעל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6-8 מנות)
- 2 אגסים גדולים
- 1/4 כוס חמאה, מומסת ומקוררת
- 1/3 כוס סוכר
- 1 1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
- 3 ביצים XL
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/8 כפית מלח
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 200 מעלות
- משמנים קלות תבנית פאי 22 ס"מ
- קולפים את האגסים וחותכים אותם לשניים
- מסירים את ליבת הפרי וחותכים אותם לאורכם לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
- מסדרים את הפרוסות בצורת מניפה בתבנית הפאי
- בקערה גדולה, טורפים יחד חמאה מומסת, סוכר, ביצים, ג'ינג'ר, וניל, מלח וחלב
- מנפים פנימה את הקמח וטורפים עד שהבלילה מתאחדת היטב וחלקה מאוד, ללא גושי קמח
- יוצקים את הבלילה על החלק העליון של האגסים
- אופים במשך 10 דקות ואז מנמיכים את טמפרטורת התנור ל- 170 מעלות ואופים במשך 30-35 דקות, או עד שהקרם מתייצב והחלק העליון בצבע חום זהוב בהיר
- מניחים להתקרר לפחות 20 דקות לפני ההגשה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון