חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פאי ג'ינג'ר אגסים

פאי פירותיי ואוורירי עם טוויסט של ג'ינג'ר ||| מתחילים באגסים בשלים, אותם צריך לקלף ולחתוך לפרוסות קטנות ודקות ||| ניתן להגיש את המנה הזו חמימה, בטמפרטורת החדר או לאחר צינון במקרר ||| אפשר להגיש עם אבקת סוכר או עם כף קצפת ממותקת קלות מעל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פאי אגסים (צילום דני בר)

מצרכים (6-8 מנות)

  • 2 אגסים גדולים
  • 1/4 כוס חמאה, מומסת ומקוררת
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1 1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 3 ביצים XL
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/8 כפית מלח

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 200 מעלות
  2. משמנים קלות תבנית פאי 22 ס"מ
  3. קולפים את האגסים וחותכים אותם לשניים
  4. מסירים את ליבת הפרי וחותכים אותם לאורכם לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
  5. מסדרים את הפרוסות בצורת מניפה בתבנית הפאי
  6. בקערה גדולה, טורפים יחד חמאה מומסת, סוכר, ביצים, ג'ינג'ר, וניל, מלח וחלב
  7. מנפים פנימה את הקמח וטורפים עד שהבלילה מתאחדת היטב וחלקה מאוד, ללא גושי קמח
  8. יוצקים את הבלילה על החלק העליון של האגסים
  9. אופים במשך 10 דקות ואז מנמיכים את טמפרטורת התנור ל- 170 מעלות ואופים במשך 30-35 דקות, או עד שהקרם מתייצב והחלק העליון בצבע חום זהוב בהיר
  10. מניחים להתקרר לפחות 20 דקות לפני ההגשה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *