חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: קסרוטיגנה מכרתים Xerotigana או ξεροτήγανα

בעבר סיפרנו על שושני בצק דבלה دبلة Debla משום צורתן כצורת השושנה ||| מאכל חגיגי יהודי זה מקורו בכלל מהאי כרתים, יוון ||| באי היווני כרתים Crete הם נקראים קסרוטיגאנה ξεροτήγανα כלומר טיגון יבש ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

דבלה (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

לטיגון

לסירופ

אופן הכנה

  1. בקערה גדולה מערבבים את הקמח עם המים, ביצה, חלב וציקודיה (או רום) ולשים עד שהבצק מתקשה
  2. מכסים במגבת לחה או ניילון נצמד ומניחים בצד להתפחה 1-2 שעות
  3. מרדדים עלה בצק דק מאוד
  4. חותכים את הבצק לפסים ברוחב 2-4 ס"מ
  5. מגלגלים את רצועות הבצק
  6. מחממים סיר עמוק עם שמן
  7. מטגנים את הקסרוטיגנה בשמן החם כשהם צפים (כמו טיגון סופגניות) עד שהצבע שלהם הופך זהוב ולא חום
  8. מוציאים אותם מהשמן לרשת ומסננים את השמן שיטפטף
  9. הכנת הסירופ: בסיר מערבבים את המים והסוכר תוך בחישה תמידית עד לרתיחה
  10. מניחים לרתיחה 10-15 דקות עד שהסירופ הופך סמיך
  11. מסירים מהכיריים ומוסיפים את הדבש
  12. ממשיכים לערבב על מנת שהסירופ לא יידבק ויתקשה
  13. טובלים בסירופ את הקסרוטיגנה בזה אחר זה, כאשר משרים אותם למשך 1-2 דקות
  14. מוציאים ושמים בכלי שטוח גדול
  15. מפזרים מעט סוכר ואפשר לשדרג עם קינמון וקצת שומשום שרוף

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון καλή όρεξη

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *