בעבר סיפרנו על שושני בצק דבלה دبلة Debla משום צורתן כצורת השושנה ||| מאכל חגיגי יהודי זה מקורו בכלל מהאי כרתים, יוון ||| באי היווני כרתים Crete הם נקראים קסרוטיגאנה ξεροτήγανα כלומר טיגון יבש ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לטיגון
- שמן
- 1 כוס מים
- קינמון
לסירופ
אופן הכנה
- בקערה גדולה מערבבים את הקמח עם המים, ביצה, חלב וציקודיה (או רום) ולשים עד שהבצק מתקשה
- מכסים במגבת לחה או ניילון נצמד ומניחים בצד להתפחה 1-2 שעות
- מרדדים עלה בצק דק מאוד
- חותכים את הבצק לפסים ברוחב 2-4 ס"מ
- מגלגלים את רצועות הבצק
- מחממים סיר עמוק עם שמן
- מטגנים את הקסרוטיגנה בשמן החם כשהם צפים (כמו טיגון סופגניות) עד שהצבע שלהם הופך זהוב ולא חום
- מוציאים אותם מהשמן לרשת ומסננים את השמן שיטפטף
- הכנת הסירופ: בסיר מערבבים את המים והסוכר תוך בחישה תמידית עד לרתיחה
- מניחים לרתיחה 10-15 דקות עד שהסירופ הופך סמיך
- מסירים מהכיריים ומוסיפים את הדבש
- ממשיכים לערבב על מנת שהסירופ לא יידבק ויתקשה
- טובלים בסירופ את הקסרוטיגנה בזה אחר זה, כאשר משרים אותם למשך 1-2 דקות
- מוציאים ושמים בכלי שטוח גדול
- מפזרים מעט סוכר ואפשר לשדרג עם קינמון וקצת שומשום שרוף
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון καλή όρεξη