חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: שושני דבלה טוניסאים Debla دبلة

ממתק שמקורו במטבח היהודי לובי ||| כתבנו עליהן גם בפורים אבל תאהבו אותן בכל אירוע וחג ||| עוגיות קלות להכנה אבל מתוקות מאד בעלות צורה משתנה כל הזמן ||| דבלה دبلة משום צורתן כצורת השושנה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

דבלה (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (35 יחידות)

לבצק

  • 4 ביצים L
  • 350 גרם קמח
  • קורט סודה לשתייה
  • 1 כפית תמצית וניל

להכנה

לסירופ

אופן הכנה

  1. בקערה מערבבים את הביצים, סודה לשתייה ואת התמצית וניל לאחידות
  2. מוסיפים בהדרגה את הקמח ומקפלים פנימה עד שהבצק אחיד, עדין וחלק
  3. הערה: אם הבצק נוקשה מדי, יש להוסיף כ- ½ כוס מים בהדרגה, ולפי הצורך
  4. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים
  5. מקמחים היטב משטח עבודה בקורנפלור ומרדדים חלק בצק אחד (מהשלושה שהכנתם) לעלה דק בעובי של ½ ס"מ
  6. חותכים את עלי הבצק לרצועות ברוחב של 2.5 ס"מ
  7. באותו אופן מרדדים את שני החלקים הנותרים
  8. מחממים את השמן בסיר עמוק ומנמיכים את הלהבה לבינונית
  9. לוקחים רצועת בצק וכורכים אותה סביב החלק הרחב של כף מתכת בצורה רופפת
  10. מכניסים את הכף עם הבצק הכרוך עליה לתוך השמן החם, תוך לחיצת הכף אל חלקו התחתון של הבצק
  11. מחזיקים את הכף עם הבצק באחיזה יציבה בתוך השמן החם במשך כדקה עד שהשושנה נפתחת ואפשר לשלוף מתוכה את הכף בעדינות
  12. מטגנים עד לקבלת גוון זהבהב משני הצדדים
  13. הכנת הסירופ: מבשלים על גבי להבה בינונית את הסוכר, המים ומיץ הלימון, כ- 25 דקות, עד שיתקבל סירופ צמיג. מנמיכים את הלהבה לנמוכה מאוד
  14. מכניסים את השושנים המטוגנים לתוך סיר הסירופ ומבשלים אותן בתוך הסירופ דקותיים, בזהירות, שלא לשבור אותן
  15. הערה: אם הסירופ מתקשה מעט, מוסיפים 2-3 כפות מים ומערבבים

בתיאבון

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *