ממתק שמקורו במטבח היהודי לובי ||| כתבנו עליהן גם בפורים אבל תאהבו אותן בכל אירוע וחג ||| עוגיות קלות להכנה אבל מתוקות מאד בעלות צורה משתנה כל הזמן ||| דבלה دبلة משום צורתן כצורת השושנה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (35 יחידות)
לבצק
- 4 ביצים L
- 350 גרם קמח
- קורט סודה לשתייה
- 1 כפית תמצית וניל
להכנה
- שמן
- 50 גרם קורנפלור
לסירופ
אופן הכנה
- בקערה מערבבים את הביצים, סודה לשתייה ואת התמצית וניל לאחידות
- מוסיפים בהדרגה את הקמח ומקפלים פנימה עד שהבצק אחיד, עדין וחלק
- הערה: אם הבצק נוקשה מדי, יש להוסיף כ- ½ כוס מים בהדרגה, ולפי הצורך
- מחלקים את הבצק לשלושה חלקים
- מקמחים היטב משטח עבודה בקורנפלור ומרדדים חלק בצק אחד (מהשלושה שהכנתם) לעלה דק בעובי של ½ ס"מ
- חותכים את עלי הבצק לרצועות ברוחב של 2.5 ס"מ
- באותו אופן מרדדים את שני החלקים הנותרים
- מחממים את השמן בסיר עמוק ומנמיכים את הלהבה לבינונית
- לוקחים רצועת בצק וכורכים אותה סביב החלק הרחב של כף מתכת בצורה רופפת
- מכניסים את הכף עם הבצק הכרוך עליה לתוך השמן החם, תוך לחיצת הכף אל חלקו התחתון של הבצק
- מחזיקים את הכף עם הבצק באחיזה יציבה בתוך השמן החם במשך כדקה עד שהשושנה נפתחת ואפשר לשלוף מתוכה את הכף בעדינות
- מטגנים עד לקבלת גוון זהבהב משני הצדדים
- הכנת הסירופ: מבשלים על גבי להבה בינונית את הסוכר, המים ומיץ הלימון, כ- 25 דקות, עד שיתקבל סירופ צמיג. מנמיכים את הלהבה לנמוכה מאוד
- מכניסים את השושנים המטוגנים לתוך סיר הסירופ ומבשלים אותן בתוך הסירופ דקותיים, בזהירות, שלא לשבור אותן
- הערה: אם הסירופ מתקשה מעט, מוסיפים 2-3 כפות מים ומערבבים
בתיאבון