חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: אוזני הקאדי Oudnin El Kadhi آذان القاضي

ממתק שמקורו במטבח של טוניס ||| כתבנו עליהן גם בפורים אבל תאהבו אותן בכל אירוע וחג ||| עוגיות קלות להכנה אבל מתוקות מאד בעלות צורה משתנה כל הזמן בטיגון ||| אוזני הקאדי הן אוזני השופט שנקראים גם בשמות רבים ומעניינים לא פחות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

דבלה (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (30 יחידות)

לסירופ

אופן הכנה

  1. בקערה מערבבים את הביצים, סודה לשתייה והתמצית וניל לבלילה אחידה
  2. מוסיפים את הקמח לאט תוך ערבוב עד שמתקבל בצק גמיש וחלק
  3. מערבבים מעט יותר ואח"כ מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים
  4. מפזרים את הקורנפלור על משטח העבודה לפני הרידוד
  5. מרדדים כל חלק לעלה דק מאוד, כמעט שקוף
  6. חותכים את עלה הבצק הדק לרצועות ברוחב 2.5 ס"מ
  7. הכנת הסירופ: מרתיחים את המים עם הסוכר והלימון
  8. בשלים על להבה קטנה מאוד תוך בחישה מתמדת עד שהסירופ מסמיך והופך צמיגי
  9. הכנת האוזניים: מחממים שמן בסיר עמוק
  10. מלפפים רצועת בצק סביב ידית של כף ארוכה
  11. מכניסים את הבצק המלופף עם הכף לשמן החמים (לא רותח)
  12. משהים את הבצק כמה שניות ורואים את השושנה נפתחת ומחליקים את הכף מתוך הבצק החוצה
  13. מטגנים 2-3 דקות, הופכים את השושנה / אוזן ומטגנים עד שמזהיב מהצד השני
  14. מוציאים את האוזן המטוגנת ומניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג לכמה שניות
  15. מעבירים מיד לסיר הסירופ ומטבילים בסירופ

בתיאבון بالصحه والعافيه

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *