ממתק שמקורו במטבח של טוניס ||| כתבנו עליהן גם בפורים אבל תאהבו אותן בכל אירוע וחג ||| עוגיות קלות להכנה אבל מתוקות מאד בעלות צורה משתנה כל הזמן בטיגון ||| אוזני הקאדי הן אוזני השופט שנקראים גם בשמות רבים ומעניינים לא פחות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (30 יחידות)
לסירופ
אופן הכנה
- בקערה מערבבים את הביצים, סודה לשתייה והתמצית וניל לבלילה אחידה
- מוסיפים את הקמח לאט תוך ערבוב עד שמתקבל בצק גמיש וחלק
- מערבבים מעט יותר ואח"כ מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים
- מפזרים את הקורנפלור על משטח העבודה לפני הרידוד
- מרדדים כל חלק לעלה דק מאוד, כמעט שקוף
- חותכים את עלה הבצק הדק לרצועות ברוחב 2.5 ס"מ
- הכנת הסירופ: מרתיחים את המים עם הסוכר והלימון
- בשלים על להבה קטנה מאוד תוך בחישה מתמדת עד שהסירופ מסמיך והופך צמיגי
- הכנת האוזניים: מחממים שמן בסיר עמוק
- מלפפים רצועת בצק סביב ידית של כף ארוכה
- מכניסים את הבצק המלופף עם הכף לשמן החמים (לא רותח)
- משהים את הבצק כמה שניות ורואים את השושנה נפתחת ומחליקים את הכף מתוך הבצק החוצה
- מטגנים 2-3 דקות, הופכים את השושנה / אוזן ומטגנים עד שמזהיב מהצד השני
- מוציאים את האוזן המטוגנת ומניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג לכמה שניות
- מעבירים מיד לסיר הסירופ ומטבילים בסירופ
בתיאבון بالصحه والعافيه