חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: בצקיות צ'קצ'אק טאטאריות Çäkçäk чак-чак

בצקיות בדבש שמקורן באוטונומיה הרוסית של טטרסטן Tatarstan ||| בצקיות חגיגיות שאהובות במיוחד בחתונות ||| בבוכרה מכינים אותם כמו אטריות והן נקראות  Boxara käläwäse Бохара кәләвәсе ||| גרסאות בצורת אטריות או כדורים מתוקים נמצא בשם צ'קצ'אק גם טג'יקיסטן, אוזבקיסטן וקזחסטן ||| לכבוד חגיגות המילניום לבירת טטרסטן – קזאן Kazan הוכן צ'קצ'אק ענק במשקל 1 טון ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

בצקיות צ'קצ'אק (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

לבצק

להכנת הבצקיות

אופן הכנה

  1. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, חלב, סוכר וביצים עד שנוצר בצק אחיד
  2. יוצרים מהבצק גלילים דקים בעובי של כחצי ס"מ
  3. חותכים כל גליל בצק לפרוסות קטנות בצורת מטבע או לגודל במבה
  4. בסיר רחב מחממים את החמאה או השמן
  5. מטגנים את טבעות הבצק עד להזהבה ומניחים על מגש עם נייר סופג
  6. בסיר קטן מבשלים את הדבש על להבה נמוכה
  7. מוסיפים את הסוכר וממיסים אותו לאט עד שנוצר סירופ סמיך מאוד
  8. יוצקים את הסירופ מעל לבצק המטוגן
  9. מוסיפים מעל את האגוזים ושקדים
  10. משהים כשעה ומגישים קר

טיפ: אפשר לסדר את הבצקיות המטוגנות בפירמידה או בתבנית עגולה לפני שבוזקים את סירופ הדבש ומפזרים האגוזים. כך תקבלו צקצ'אק מתוק ויפה

בתיאבון приятного аппетита

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *