בצקיות בדבש שמקורן באוטונומיה הרוסית של טטרסטן Tatarstan ||| בצקיות חגיגיות שאהובות במיוחד בחתונות ||| בבוכרה מכינים אותם כמו אטריות והן נקראות Boxara käläwäse Бохара кәләвәсе ||| גרסאות בצורת אטריות או כדורים מתוקים נמצא בשם צ'קצ'אק גם טג'יקיסטן, אוזבקיסטן וקזחסטן ||| לכבוד חגיגות המילניום לבירת טטרסטן – קזאן Kazan הוכן צ'קצ'אק ענק במשקל 1 טון ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לבצק
להכנת הבצקיות
- 2 כוסות שמן או חמאה מומסת
- 200 גרם דבש
- 1 כף סוכר
- אגוזי מלך, אגוזי לוז ושקדים קלויים
אופן הכנה
- בקערה גדולה מערבבים את הקמח, חלב, סוכר וביצים עד שנוצר בצק אחיד
- יוצרים מהבצק גלילים דקים בעובי של כחצי ס"מ
- חותכים כל גליל בצק לפרוסות קטנות בצורת מטבע או לגודל במבה
- בסיר רחב מחממים את החמאה או השמן
- מטגנים את טבעות הבצק עד להזהבה ומניחים על מגש עם נייר סופג
- בסיר קטן מבשלים את הדבש על להבה נמוכה
- מוסיפים את הסוכר וממיסים אותו לאט עד שנוצר סירופ סמיך מאוד
- יוצקים את הסירופ מעל לבצק המטוגן
- מוסיפים מעל את האגוזים ושקדים
- משהים כשעה ומגישים קר
טיפ: אפשר לסדר את הבצקיות המטוגנות בפירמידה או בתבנית עגולה לפני שבוזקים את סירופ הדבש ומפזרים האגוזים. כך תקבלו צקצ'אק מתוק ויפה
בתיאבון приятного аппетита