חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגת גבינה ופרג

עוגת גבינה משודרגת עם פרג ||| גבינות איכות עם תוספת פרג יעשו אותה לעוגת גבינה בלתי נשכחת ||| עוגה של אירוע מיוחד שתפתיע את בני המשפחה ואורחים ||| המתכון הוא לגרסה הקלה אבל אפשר לעשות גם גרסה משודרגת, כפי שמופיע בסוף המתכון ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת גבינה ופרג (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (תבנית קפיצית 24)

לפרג

לבסיס העוגה

לעוגה

אופן הכנה

  1. הכנת הפרג: בסיר קטן מבשלים על להבה בינונית את מצרכי המלית עד לסף רתיחה
  2. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 5 דקות
  3. מסננים ומניחים בצד
  4. הכנת בסיס העוגה: בקערה מערבבים היטב את הפתי-בר והחמאה המומסת
  5. הערה: במידה והתערובת פרורית מדי, מוסיפים מעט חמאה
  6. מרפדים תבנית קפיצית 24 ברדיד אלומיניום
  7. שופכים בהדרגה את תערובת הפתי-בר לתבנית הקפיצית המרופדת ומהדקים כולל דפנות התבנית
  8. מכניסים את התבנית המרופדת למקפיא למשך 30 דקות לערך
  9. בקערה גדולה מערבבים את מצרכי העוגה לקבלת בלילת חלקה
  10. שופכים 1/3 מתערובת הגבינות לקערה נפרדת
  11. לקערה הגדולה עם רוב תערובת הגבינות מוסיפים את הפרג ששמרנו בצד
  12. שופכים את תערובת הגבינה ופרג לתבנית
  13. מחממים תנור ל- 170מעלות
  14. מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים
  15. מניחים את תבנית העוגה על רשת תנור במרכז התנור מעל קערת המים
  16. אופים במשך 40 דקות, עד שהחלק העליון מתקשה אבל עדיין רוטט מעט
  17. מוציאים את התבנית מהתנור ושופכים אליה את תערובת הגבינות ששמרנו בצד
  18. מחזירים התבנית לתנור וממשיכים לאפות 40 דקות נוספות, עד לקבלת גוון זהוב
  19. מקררים לטמפרטורת החדר
  20. מכניסים את העוגה בתבנית, לקירור של 4 שעות לפחות (עדיף לילה שלם)

הערות: ניתן לקשט עם קצפת ואפשר גם עם אבקת סוכר. בתמונה יש גרסה לשימוש בבצק עלים ומחליפים את היחס – 1/3 גבינה ופרג מעל, 2/3 גבינות בלבד בבסיס העוגה.

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *