עוגת גבינה משודרגת עם פרג ||| גבינות איכות עם תוספת פרג יעשו אותה לעוגת גבינה בלתי נשכחת ||| עוגה של אירוע מיוחד שתפתיע את בני המשפחה ואורחים ||| המתכון הוא לגרסה הקלה אבל אפשר לעשות גם גרסה משודרגת, כפי שמופיע בסוף המתכון ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית קפיצית 24)
לפרג
לבסיס העוגה
- 300 גרם ביסקוויט פתי בר טחון
- 220 גרם חמאה מומסת
לעוגה
- 500 גרם גבינה 5%
- 250 גרם גבינת מסקרפונה מתוקה
- 200 מ"ל שמנת חמוצה
- 250 גרם שמנת להקצפה 38%
- 1 כוס אבקת סוכר
- 1 כף תמצית וניל
- 4 כפות גדושות קורנפלור
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 4 ביצים M, טרופות
אופן הכנה
- הכנת הפרג: בסיר קטן מבשלים על להבה בינונית את מצרכי המלית עד לסף רתיחה
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 5 דקות
- מסננים ומניחים בצד
- הכנת בסיס העוגה: בקערה מערבבים היטב את הפתי-בר והחמאה המומסת
- הערה: במידה והתערובת פרורית מדי, מוסיפים מעט חמאה
- מרפדים תבנית קפיצית 24 ברדיד אלומיניום
- שופכים בהדרגה את תערובת הפתי-בר לתבנית הקפיצית המרופדת ומהדקים כולל דפנות התבנית
- מכניסים את התבנית המרופדת למקפיא למשך 30 דקות לערך
- בקערה גדולה מערבבים את מצרכי העוגה לקבלת בלילת חלקה
- שופכים 1/3 מתערובת הגבינות לקערה נפרדת
- לקערה הגדולה עם רוב תערובת הגבינות מוסיפים את הפרג ששמרנו בצד
- שופכים את תערובת הגבינה ופרג לתבנית
- מחממים תנור ל- 170מעלות
- מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים
- מניחים את תבנית העוגה על רשת תנור במרכז התנור מעל קערת המים
- אופים במשך 40 דקות, עד שהחלק העליון מתקשה אבל עדיין רוטט מעט
- מוציאים את התבנית מהתנור ושופכים אליה את תערובת הגבינות ששמרנו בצד
- מחזירים התבנית לתנור וממשיכים לאפות 40 דקות נוספות, עד לקבלת גוון זהוב
- מקררים לטמפרטורת החדר
- מכניסים את העוגה בתבנית, לקירור של 4 שעות לפחות (עדיף לילה שלם)
הערות: ניתן לקשט עם קצפת ואפשר גם עם אבקת סוכר. בתמונה יש גרסה לשימוש בבצק עלים ומחליפים את היחס – 1/3 גבינה ופרג מעל, 2/3 גבינות בלבד בבסיס העוגה.
בתיאבון