חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגיות מגולגלות תמרים וטחינה

טחינה טורקיז והבלוגרית רות אופק מגישים לרגל יום המשפחה מתכון לעוגיות מגולגלות ||| עוגיות אהובות לכל בית, שמשלבות תמרים וטחינה ||| מתכון קל וכיף להכנה, שילוב הטחינה בבצק ובמלית מעניק לעוגיות טעם מעודן של חלוה ||| מתכון ניתן להכין יחד עם הילדים וליהנות מפעילות לכל המשפחה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מגולגלות תמרים וטחינה בטעם עדין של חלוה (צילום רות אופק)

מצרכים

לבצק

למלית

לפיזור מעל

מגולגלות תמרים וטחינה טורקיז (צילום רות אופק)

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר מערבבים את החמאה, אבקת הסוכר ותמצית וניל עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
  2. מוסיפים את הטחינה ומערבלים עוד קצת עד שהתערובת אחידה
  3. מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבלים בעדינות עד שהבצק מתאחד
  4. מעבירים את הבצק למשטח עם ניילון נצמד, יוצרים מלבן בצק ועוטפים בניילון הנצמד
  5. מכניסים למקרר ל- 30 דקות לערך, כדי לתת לבצק להתגבש ולהתייצב
  6. מחלקים את הבצק לשני חלקים
  7. מרדדים חצי מלבן בצק
  8. מורחים בממרח תמרים ומעליו מורחים שכבת טחינה
  9. מגלגלים לגלילים ומעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה
  10. עושים כך גם החצי השני של הבצק
  11. מחממים תנור ל- 170 מעלות
  12. מכניסים התבנית לתנור למשך 20-25 דקות,  עד השחמה קלה
  13. מצננים מעט ולאחר מכן פורסים לפרוסות
  14. מסדרים את הפרוסות בתבנית ומכניסים לתנור לעוד 5 דקות של אפיה על מנת לוודא שמרכז העוגיות אפוי ויציב
  15. מצננים, מפדרים מעל אבקת סוכר ומגישים.

בתיאבון ויום המשפחה שמח

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *