טחינה טורקיז והבלוגרית רות אופק מגישים לרגל יום המשפחה מתכון לעוגיות מגולגלות ||| עוגיות אהובות לכל בית, שמשלבות תמרים וטחינה ||| מתכון קל וכיף להכנה, שילוב הטחינה בבצק ובמלית מעניק לעוגיות טעם מעודן של חלוה ||| מתכון ניתן להכין יחד עם הילדים וליהנות מפעילות לכל המשפחה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לבצק
- 200 גרם חמאה
- 100 גרם אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 350 גרם קמח לבן
- 10 גרם אבקת אפיה
- 3 כפות טחינה טורקיז
למלית
- 300 גרם ממרח תמרים
- 3-4 כפות טחינה טורקיז
לפיזור מעל
אופן הכנה
- בקערת מיקסר מערבבים את החמאה, אבקת הסוכר ותמצית וניל עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
- מוסיפים את הטחינה ומערבלים עוד קצת עד שהתערובת אחידה
- מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבלים בעדינות עד שהבצק מתאחד
- מעבירים את הבצק למשטח עם ניילון נצמד, יוצרים מלבן בצק ועוטפים בניילון הנצמד
- מכניסים למקרר ל- 30 דקות לערך, כדי לתת לבצק להתגבש ולהתייצב
- מחלקים את הבצק לשני חלקים
- מרדדים חצי מלבן בצק
- מורחים בממרח תמרים ומעליו מורחים שכבת טחינה
- מגלגלים לגלילים ומעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה
- עושים כך גם החצי השני של הבצק
- מחממים תנור ל- 170 מעלות
- מכניסים התבנית לתנור למשך 20-25 דקות, עד השחמה קלה
- מצננים מעט ולאחר מכן פורסים לפרוסות
- מסדרים את הפרוסות בתבנית ומכניסים לתנור לעוד 5 דקות של אפיה על מנת לוודא שמרכז העוגיות אפוי ויציב
- מצננים, מפדרים מעל אבקת סוכר ומגישים.
בתיאבון ויום המשפחה שמח