שבלולי שוקולד או Babka Buns קלים להכנה ועשירים בטעם ||| שושנים משוקולד אבל בקלי קלות תוכלו להכין וליהנות מהם ||| שוקולד צ'יפס, שוקולד מריר, שוקולד לבן ולסיום גם קקאו – מה עוד ינחם אתכם יותר מזה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (16 שבלולים)
לבצק
- 500 גרם קמח
- 10 גרם שמרים יבשים
- 50 גרם סוכר
- 2 ביצים L
- 100גרם חמאה רכה
- 125 מ"ל חלב
- 2 כפות מים
- 1כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית מלח
למלית שוקולד
- 150 גרם חמאה
- 150 גרם שוקולד מריר
- 50 גרם סוכר
- קורט מלח
- 40גרם קקאו
- 35גרם שקדים טחונים
לתוספת מילוי
- 200גרם שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר קצוץ
- 200גרם שוקולד צ'יפס לבן או שוקולד לבן קצוץ
לסירופ
- 150 גרם סוכר
- 160מ"ל מים
אופן הכנה
- הכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח, שמרים, סוכר, ביצים, חמאה, חלב, מים, תמצית וניל ומלח במהירות נמוכה במשך 12-15 דקות עד קבלת בצק אחיד וגמיש
- יוצרים כדור בצק ומניחים אותו בקערה
- מכסים את הקערה ומתפיחים במשך שעה-שעתיים או עד שהבצק מכפיל את נפחו
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומחלקים לשני חלקים
- מכסים את הכדורים ומשהים למנוחה של 15-20 דקות
- הכנת מלית השוקולד: בקערת זכוכית שמים את החמאה והשוקולד וממיסים יחדיו במיקרוגל או אמבט מרים
- מוסיפים לשוקולד וחמאה המומסים את הסוכר, מלח, אבקת קקאו ושקדים טחונים ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה
- מצננים את תערובת השוקולד במקרר כאשר מדי כמה דקות מערבבים, עד שמקבלים תערובת בעלת מרקם נוח למריחה
- הכנת הסירופ: מחממים בסיר את המים וסוכר עד לרתיחה
- מבשלים את הסירופ 3-5 דקות נוספות כשהוא מבעבע ומוודאים שכל הסוכר נמס
- מצננים את הסירופ לטמפרטורת החדר
- עיצוב שבלולי השוקולד: מרדדים כל כדור בצק על משטח מקומח למלבן בעובי 1/2 ס"מ
- יוצקים מחצית ממלית השוקולד כל משטח הבצק ומורחים בעזרת מרית לשכבה אחידה
- מפזרים על המלית, חצי מכמות השוקולד מריר והשוקולד לבן בשכבה אחידה
- מגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה
- חותכים את הרולדה ל- 8 פרוסות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה
- חוזרים על שלבים 12-16 עם החלק השני של הבצק ויתרת המלית והשוקולד
- מכסים את שבלולי השוקולד שבתבניות ומתפיחים במשך 30-60 דקות או עד שהם תופחים וכמעט מכפילים את נפחם
- מחממים תנור ל- 170 מעלות
- אופים את השבלולים 20-25 דקות או עד הזהבה
- כששבלולי השוקולד עדיין חמים מברישים את הסירופ על פניהם ומניחים לו להיספג עד לצינון מוחלט
- מגישים חם לצד כדור גלידה וניל
בתיאבון