מתכון: שבלולי שמרים ושוקולד

שבלולי שוקולד או Babka Buns קלים להכנה ועשירים בטעם ||| שושנים משוקולד אבל בקלי קלות תוכלו להכין וליהנות מהם ||| שוקולד צ'יפס, שוקולד מריר, שוקולד לבן ולסיום גם קקאו – מה עוד ינחם אתכם יותר מזה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

שושני שוקולד (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (16 שבלולים)

לבצק

למלית שוקולד

לתוספת מילוי

 
- פרסומת -

 

לסירופ

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח, שמרים, סוכר, ביצים, חמאה, חלב, מים, תמצית וניל ומלח במהירות נמוכה במשך 12-15 דקות עד קבלת בצק אחיד וגמיש
  2. יוצרים כדור בצק ומניחים אותו בקערה
  3. מכסים את הקערה ומתפיחים במשך שעה-שעתיים או עד שהבצק מכפיל את נפחו
  4. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומחלקים לשני חלקים
  5. מכסים את הכדורים ומשהים למנוחה של 15-20 דקות
  6. הכנת מלית השוקולד: בקערת זכוכית שמים את החמאה והשוקולד וממיסים יחדיו במיקרוגל או אמבט מרים
  7. מוסיפים לשוקולד וחמאה המומסים את הסוכר, מלח, אבקת קקאו ושקדים טחונים ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה
  8. מצננים את תערובת השוקולד במקרר כאשר מדי כמה דקות מערבבים, עד שמקבלים תערובת בעלת מרקם נוח למריחה
  9. הכנת הסירופ: מחממים בסיר את המים וסוכר עד לרתיחה
  10. מבשלים את הסירופ 3-5 דקות נוספות כשהוא מבעבע ומוודאים שכל הסוכר נמס
  11. מצננים את הסירופ לטמפרטורת החדר
  12. עיצוב שבלולי השוקולד: מרדדים כל כדור בצק על משטח מקומח למלבן בעובי 1/2 ס"מ
  13. יוצקים מחצית ממלית השוקולד כל משטח הבצק ומורחים בעזרת מרית לשכבה אחידה
  14. מפזרים על המלית, חצי מכמות השוקולד מריר והשוקולד לבן בשכבה אחידה
  15. מגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה
  16. חותכים את הרולדה ל- 8 פרוסות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה
  17. חוזרים על שלבים 12-16 עם החלק השני של הבצק ויתרת המלית והשוקולד
  18. מכסים את שבלולי השוקולד שבתבניות ומתפיחים במשך 30-60 דקות או עד שהם תופחים וכמעט מכפילים את נפחם
  19. מחממים תנור ל- 170 מעלות
  20. אופים את השבלולים 20-25 דקות או עד הזהבה
  21. כששבלולי השוקולד עדיין חמים מברישים את הסירופ על פניהם ומניחים לו להיספג עד לצינון מוחלט
  22. מגישים חם לצד כדור גלידה וניל

בתיאבון

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך: