חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: במיה ברוטב עגבניות

מנה קלאסית שמכינים בהרבה מטבחים במזרח התיכון, בבלקן, ובצפון אפריקה ||| מדובר במנה חמצמצה ועשירה שמושלמת עם לחם, אורז או קוסקוס ||| הבמיה היא ירק ייחודי עם מרקם קצת רירי מבפנים, אבל כשמבשלים אותה נכון, היא מקבלת טעם עשיר ומרקם נהדר ||| הדרך לטפל במרקם הרירי של הבמיה היא לטגן את תרמילי הבמיה בשמן עמוק, עד להזהבה, ורק אז מוסיפים אותם לתבשיל ||| אחרי שהבמיה מתבשלת ברוטב, היא סופגת את כל הטעמים והופכת לנימוחה הדרך, לטפל במרקם הרירי של הבמיה היא לטגן את תרמילי הבמיה בשמן עמוק, עד להזהבה, ורק או מוסיפים אותם לתבשיל ||| המנה מתאימה גם כבסיס צמחוני וגם עם תוספות בשריות הדרך, לטפל במרקם הרירי של הבמיה היא לטגן את תרמילי הבמיה בשמן עמוק, עד להזהבה, ורק או מוסיפים אותם לתבשיל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

במיה ברוטב עגבניות (צילום דני בר)

מצרכים (6 מנות)

שלבי הכנה

  1. הכנת הבמיה: מטגנים את הבמיה בשמן עמוק, בשניים-שלושה מחזורים, 4-3 דקות בכל פעם, עד שהתרמילים זהובים ופריכים
  2. מניחים את הבמיה המטוגנת על צלחת מרופדת בנייר סופג
  3. הכנת הרוטב: בסיר סוטאז' רחב עם שמן זית מטגנים את הבצל ושום במשך 3 דקות
  4. מוסיפים את הפלפל האדום וממשיכים בטיגון 2 דקות נוספות
  5. מוסיפים את העגבניות ומכסים את הסיר חלקית ומבשלים 30 דקות, עד שהעגבניות מתרככות והופכות לרוטב
  6. מוסיפים לסיר עם הרוטב את הבמיה המטוגנת
  7. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים 10 דקות, עד שהבמיה מתרככת מעט, אבל עדיין שומרת על צורתה
  8. הערה: אפשר להחליף את הבמיה בקוביות חצילים מטוגנות

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

מתכון: סלט ארטישוק

מנה מרעננת, צבעונית ומלאת טעמים ים-תיכוניים שמשלבת חמיצות עדינה, מרירות קלה ומתיקות מאוזנת ||| הסלט מאופיין במרקם מגוון כאשר הארטישוק

לקריאה...

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *