חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגת שמרים עשירה בשקדים, מרציפן וקקאו

עוגה עשירה בטעם שיתפוצץ לכם בפה ||| שכבות של ממרח שקדים, קקאו ומרציפן מעשירות את שכבות הבצק ||| מסוג העוגות שכדאי שיהיו תמיד בבית לשעת אירוח בלתי צפויה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגה כרוכה עשירה בקקאו ושקדים (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (2 פסי עוגות)

לבצק

למילוי

  • 400 גרם ממרח שקדים טבעי
  • 8 כפות סוכר חום דחוס
  • 8 כפות קקאו
  • 200 גרם מרציפן

לזיגוג

  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • 1/4 כוס מי ורדים / רוזטה

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק: בקערה לשים את הקמח, שמרים, שמנת מתוקה, סוכר, חמאה ומלח עד קבלת בצק רך וגמיש
  2. מכסים את הקערה במגבת לחה ומניחים בצד למשך כשעה עד תפיחה יפה
  3. הכנת העוגה: מרדדים את הבצק לשתי יריעות מלבנית בעובי 1/2 ס"מ ובאורך תבנית אינגליש קייק
  4. מורחים רבע מכמות ממרח השקדים על כל יריעת בצק
  5. מפזרים באופן אחיד חצי מכמות הקקאו והסוכר החום על ממרח השקדים
  6. מקפלים את הבצק לחצי
  7. מרדדים בעדינות שוב כך שתהיה שכבת מילוי בין שתי שכבות דקות של בצק
  8. מורחים שוב ממרח שקדים ומפזרים מעל קקאו וסוכר חום
  9. בשליש התחתון של היריעה מפזרים פיסות מרציפן לכל האורך
  10. מגלגלים לגלילים ארוכים ותפוחים
  11. בעזרת סכין חדה חוצים את הגלילים לאורכם כך שיתקבלו שתי רצועות עשירות במילוי
  12. כורכים כל 2 רצועות אחת בשנייה בתנועת בורג
  13. מעבירים לשתי תבניות משומנות
  14. מכסים במגבת ומניחים בצד 40 דקות להתפחה נוספת
  15. מברישים בביצה טרופה
  16. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  17. מכניסים את שתי התבניות לתנור החם למשך 35 דקות
  18. בסיר קטן מבשלים מצרכי הסירופ עד לרתיחה ואז מנמיכים הלהבה ומבשלים קצת על מנת שהסירופ יסמיך אבל לא יהפוך לצמיגי מידי או קשה
  19. מייד עם הוצאת העוגה מהתנור מברישים אותה בסירופ החם
  20. מצננים ומגישים לצד כדור גלידה וניל

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *