עוגה עשירה בטעם שיתפוצץ לכם בפה ||| שכבות של ממרח שקדים, קקאו ומרציפן מעשירות את שכבות הבצק ||| מסוג העוגות שכדאי שיהיו תמיד בבית לשעת אירוח בלתי צפויה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (2 פסי עוגות)
לבצק
- 500 גרם קמח
- 10 גרם שמרים יבשים
- 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
- 1/4 כוס סוכר
- 75 גרם חמאה רכה
- 1 ביצה XL טרופה
- קורט מלח
למילוי
לזיגוג
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס מים
- 1/4 כוס מי ורדים / רוזטה
אופן הכנה
- הכנת הבצק: בקערה לשים את הקמח, שמרים, שמנת מתוקה, סוכר, חמאה ומלח עד קבלת בצק רך וגמיש
- מכסים את הקערה במגבת לחה ומניחים בצד למשך כשעה עד תפיחה יפה
- הכנת העוגה: מרדדים את הבצק לשתי יריעות מלבנית בעובי 1/2 ס"מ ובאורך תבנית אינגליש קייק
- מורחים רבע מכמות ממרח השקדים על כל יריעת בצק
- מפזרים באופן אחיד חצי מכמות הקקאו והסוכר החום על ממרח השקדים
- מקפלים את הבצק לחצי
- מרדדים בעדינות שוב כך שתהיה שכבת מילוי בין שתי שכבות דקות של בצק
- מורחים שוב ממרח שקדים ומפזרים מעל קקאו וסוכר חום
- בשליש התחתון של היריעה מפזרים פיסות מרציפן לכל האורך
- מגלגלים לגלילים ארוכים ותפוחים
- בעזרת סכין חדה חוצים את הגלילים לאורכם כך שיתקבלו שתי רצועות עשירות במילוי
- כורכים כל 2 רצועות אחת בשנייה בתנועת בורג
- מעבירים לשתי תבניות משומנות
- מכסים במגבת ומניחים בצד 40 דקות להתפחה נוספת
- מברישים בביצה טרופה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- מכניסים את שתי התבניות לתנור החם למשך 35 דקות
- בסיר קטן מבשלים מצרכי הסירופ עד לרתיחה ואז מנמיכים הלהבה ומבשלים קצת על מנת שהסירופ יסמיך אבל לא יהפוך לצמיגי מידי או קשה
- מייד עם הוצאת העוגה מהתנור מברישים אותה בסירופ החם
- מצננים ומגישים לצד כדור גלידה וניל
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון