ניתן למצוא הרבה סוגים שונים של פולאו מסאלה בהתאם לאזור ולטעם האישי ||| מנה הודית או פקיסטנית עם כמה מרכיבים נפוצים עם גרגירי פלפל שחור ולבן, ציפורן, כמון שחור (המכונה shahi jeera), זרעי כמון, קינמון, זרעי הל וכוסברה שחורים, חומים וירוקים ועוד ||| לבישול מהיר אפשר ומומלץ להשתמש בסיר לחץ ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
- 4 כפות שמן
- 4 ציפורן
- 4 תרמילי הל
- 2-3 ס"מ מקל קִנָּמוֹן
- 2-3 עלי דפנה
- 2 בצל פרוס דק
- 1 כוס פרחי כרובית
- 1/2 כוס אפונה ירוקה טרייה/קפואה/יבשה (מושרה לילה)
- 1 תפוח אדמה חתוך לקוביות
- 1/2 כוס גזר חתוך לקוביות קטנות
- 1/2 כוס שעועית ירוקה
- 2 כפיות מלח
- 1.5 כוסות מים
- 1 כוס אורז בסמטי
- 1/2 לימון
לפולאו מסאלה
- 2 כפות שבבי קוקוס טרי או מיובש
- 2 פִּלְפֵּל צ'ילי ירוק
- 5-6 שיני שום
- 2-3 ס"מ זַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר)
- 1 כוס עלי כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר)
- 1/4 כוס מים
להגשה
- עגבניות
- בצל
- יוגורט
אופן הכנה
- משרים בקערה כוס אורז ו-1.5 כוסות מים, למשך 20 דקות לפחות
- הכנת פולאו מסאלה: בקערת מיקסר מערבבים את שבבי הקוקוס, צ'ילי ירוק, שום, ג'ינג'ר, כוסברה ומים וטוחנים לקבלת עיסה חלקה
- מחממים סיר גדול (או סיר לחץ) עם השמן על להבה בינונית
- כשהשמן חם מספיק, מוסיפים את הציפורן, הל, קינמון ועלי דפנה ומטגנים 2 דקות
- מוסיפים בצל פרוס דק ומטגנים עד שהצבע משתנה לצבע חום זהוב מעט
- מוסיפים את עיסת הפולאו מסאלה ומטגנים עד שהשמן נפרד מהצדדים או לפחות 6-8 דקות
- מוסיפים את הכרובית, אפונה ירוקה, קוביות תפוח אדמה, גזר פרוס, שעועית ירוקה ומלח. מערבבים הכל היטב
- מוסיפים את האורז עם המים, סוחטים מיץ מהלימון ישירות לתוך הסיר ומתקנים תיבול (במידת הצורך)
- מבשלים בסיר עד לרתיחה וממשיכים עוד 2-3 דקות על להבה בינונית
- סוגרים את מכסה סיר הלחץ ומבשלים בלחץ על להבה בינונית-גבוהה למשך 2 פעימות של שריקות הלחץ או לחילופין בסיר פתוח אחרי רתיחה לבשל 20-30 דקות עד התרככות האורז והירקות
הגשה
לאחר שהתבשיל מוכן, מרפרפים את האורז בעדינות ומגישים חם לצד סלט עגבניות ובצל וכף יוגורט
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון अपने भोजन का आनंद लें