עוגת תפוחים צרפתית Tarte aux pommes היא פינוק צרפתי לכולם אבל המקור הוא חבל נורמנדי שבצפון מערב צרפת ||| נורמנדי ידועה בתפוחי העץ שלה ובמשקה על בסיס תפוחי עץ – קלבדוס אבל לא פחות מכך, גם בטארט נורמנדי Tarte normandeשהיא עוגת תפוחי עץ ||| מומלץ להגיש חם לצד כדור גלידת וניל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 3 תפוח-עץ גדולים
- 2 כפיות חומץ תפוחי-עץ
- 1 כוס קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית מלח
- 240 גרם חמאה ללא מלח, בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס סוכר לבן
- 2 כפות סוכר חום בהיר
- 2 ביצים XL
לציפוי
- 3 כפות סוכר לבן
לפיזור
- 1 כף אבקת סוכר (לא חובה)
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 175 מעלות. משמנים תבנית עוגה עגולה 22 בחמאה ומרפדים את התחתית בנייר אפייה
- מקלפים (אפשר ועדיף לדעתנו, להשאיר עם הקליפה) ומגרענים את תפוחי העץ. חותכים לקוביות בגודל של 6-9 מ"מ או יותר קטנות
- מוסיפים את קוביות התפוחים לקערה גדולה ומערבבים עם חומץ תפוחים
- בקערה קטנה מערבבים יחד קמח, אבקת אפייה ומלח
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את החמאה, סוכר לבן וסוכר חום עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה
- טורפים פנימה ביצה אחת במהירות גבוהה עד שהיא נטמעת לחלוטין והתערובת חלקה
- מוסיפים את הביצה השנייה וחוזר חלילה עד שכל הביצים נטמעות בבלילה
- מערבבים פנימה את הרום (או קלבדוס), תמצית וניל ומחצית מתערובת הקמח עד להטמעה מלאה והקמח נעלם
- מוסיפים את שאר הקמח, ומקפלים פנימה בעזרת מרית
- מקפלים פנימה את תפוחי העץ עד לקבלת תערובת אחידה
- מעבירים את התערובת לתבנית המוכנה. הערה: מוודאים שכל התערובת נלחצת היטב פנימה
- מפזרים מעל פני התבנית עם התערובת את הסוכר לציפוי
- אופים בתנור 45 דקות עד ששיפוד שננעץ במרכז יוצא נקי
- מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים בתבנית כ-30 דקות
- הופכים את התבנית כך שהעוגה תצא שלימה
- מניחים על העוגה צלחת הגשה מתאימה והופכים חזרה
- מפדרים למעלה באבקת סוכר ומגישים.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…
10 Responses
בשוק
Your article writing style is really impressive. Great stuff! I bookmarked it and will be sure to check it out later. Nowadays, I find that reading extremely interesting articles or reviews on the internet teaches me something new and difficult.
העוגה יצאה לא מזמן מהתנור ירדה קצת וגם נראה לי טובר חמאה היא יצאה רכה כזאת בטעם היא בסדר .השאלה אם אפשר בפעם הבאה להפחית בחמאה?וברום?תודה יש לך אינסטגרם?. אשמח
אפשר לנסות להוריד מעט חמאה. הרום או קלבדוס הוא המקור הצרפתי כמובן.
אינסטגרם dany.bar
אפיתי הרגע את העוגה הבלילה יוצאת קצת כבדה האם סה כמור להיות ככה ??
העוגה צפופה כי שפי שכתוב, בסוף האפייה צריך להפוך אותה. שלחי תמונה
אז תשתמשי ב3 ביצים Lבמקום 2 XL
אנסה אותה
נשמח לרשמים ותמונות 🙂
איפה ניתן להשיג ביצים XL בקושי L אני מוצאת. העוגה נראית ממש טוב מתכננת להכין אותה