חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: כיסוני כרישה במילוי נתח רדיפיין מיט מפורק

מתכון מתאים לחובבי טעמי הבשר, מפחיתנים, צמחונים, או טבעונים ||| כיסונים צמחונים טבעונים לחג ובכלל באדיבות חברת הבשר-החדש Redefine Meat ויקב ויתקין ||| Redefine Meat עם טעם עשיר של בשר-חדש שאינו מכיל רכיבים מן החי ||| כל הפרטים והמכון בהמשך…

כיסוני כרישה במילוי נתח רידיפיין מפורק (צילום טום שקד)

מצרכים (4-6 מנות)

למילוי

לרוטב

  • 2 כפות שמן זית
  • 3 כוסות ציר ירקות
  • ½ כפית סילאן
  • 1 כפית עלי אורגנו טריים קצוצים
  • 3 כפות רכז רימונים
  • 1 אשכול ענבים

אופן הכנה

  1. בקערה מלאה במים משרים את הפריקי והבורגול במשך שעה
  2. מסננים את הפריקי והבורגול היטב
  3. הכנת הכרישה: חותכים את הקצה הקרוב לשורש ומסירים מהצד השני את העלים כך שישאר רק החלק המרכזי הלבן של הכרישה
  4. חוצים את הכרישה לאורך עד למרכז קוטרה
  5. ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה
  6. מבשלים את הכרישה כ- 3 דקות בסיר מכוסה ובסיום מעבירים למי קרח לעצירת הבישול
  7. במחבת רחבה משומנת היטב על חום בינוני-גבוה, צולים תוך כדי ערבוב את הרידיפיין-מיט נתח מפורק כ-7 דקות עד להשחמה
  8. מוסיפים את שאר מצרכי המילוי כולל הנוזלים למעט הפריקי והבורגול
  9. מבשלים קלות עד לרתיחה ומסירים מהלהבה
  10. מוסיפים לפריקי והבורגול את תערובת ה"בשר"-חדש המתובל ומערבבים לתערובת אחידה
  11. מחממים תנור ל-200 מעלות (עדיף טורבו)
  12. על משטח עבודה מפרידים את טבעות הכרישה ומשטחים לעלים מלבניים (את החלקים הפנימיים הקטנים שומרים בצד לריפוד הסיר)
  13. מניחים כף מהמילוי בקצה כל מלבן ומקפלים את הפינה פנימה לקבלת משולש
  14. ממשיכים לקפל עד לקצה ואם יש שארית קטנה, חותכים אותה בסכין חדה
  15. מרפדים סיר סוטז' רחב ושטוח (שמתאים גם לאפייה בתנור) בעלי הכרישה הקטנים ומסדרים עליו את המשולשים הממולאים
  16. הכנת הרוטב: מערבבים בקערה את חומרי הרוטב לקבלת בלילה אחידה
  17. יוצקים את הרוטב על משולשי הכרישה כך שיכסו עד חצי מהגובה (אם חסר נוזלים, מוסיפים מים)
  18. מכסים את הסיר ואופים בתנור במשך 40 דקות

הגשה

מגישים לצד בקבוק יין רוזה ישראלי

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *