מתכון מתאים לחובבי טעמי הבשר, מפחיתנים, צמחונים, או טבעונים ||| כיסונים צמחונים טבעונים לחג ובכלל באדיבות חברת הבשר-החדש Redefine Meat ויקב ויתקין ||| Redefine Meat עם טעם עשיר של בשר-חדש שאינו מכיל רכיבים מן החי ||| כל הפרטים והמכון בהמשך…
מצרכים (4-6 מנות)
- 5 גבעולי כְּרֵישָׁה (פּראסה)
למילוי
- 300 גרם Redefine Meat נתח מפורק בסגנון בקר
- 1 כוס פריקי
- ½ כוס בורגול (רִיפוֹת)
- ½ כוס נענע קצוצה
- ½ כוס פֶּטְרוֹזִילְיָה קצוצה
- חופן חמוציות
- 1 בצל, מגורד גס
- 2 שיני שום כתושות
- 3 כפות סילאן
- 3 כפות סויה
- 3 כפות רכז רימונים
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית תבלין ראס אל חנות
- ½ כפית פִּלְפֵּל שחור גרוס
לרוטב
- 2 כפות שמן זית
- 3 כוסות ציר ירקות
- ½ כפית סילאן
- 1 כפית עלי אורגנו טריים קצוצים
- 3 כפות רכז רימונים
- 1 אשכול ענבים
אופן הכנה
- בקערה מלאה במים משרים את הפריקי והבורגול במשך שעה
- מסננים את הפריקי והבורגול היטב
- הכנת הכרישה: חותכים את הקצה הקרוב לשורש ומסירים מהצד השני את העלים כך שישאר רק החלק המרכזי הלבן של הכרישה
- חוצים את הכרישה לאורך עד למרכז קוטרה
- ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה
- מבשלים את הכרישה כ- 3 דקות בסיר מכוסה ובסיום מעבירים למי קרח לעצירת הבישול
- במחבת רחבה משומנת היטב על חום בינוני-גבוה, צולים תוך כדי ערבוב את הרידיפיין-מיט נתח מפורק כ-7 דקות עד להשחמה
- מוסיפים את שאר מצרכי המילוי כולל הנוזלים למעט הפריקי והבורגול
- מבשלים קלות עד לרתיחה ומסירים מהלהבה
- מוסיפים לפריקי והבורגול את תערובת ה"בשר"-חדש המתובל ומערבבים לתערובת אחידה
- מחממים תנור ל-200 מעלות (עדיף טורבו)
- על משטח עבודה מפרידים את טבעות הכרישה ומשטחים לעלים מלבניים (את החלקים הפנימיים הקטנים שומרים בצד לריפוד הסיר)
- מניחים כף מהמילוי בקצה כל מלבן ומקפלים את הפינה פנימה לקבלת משולש
- ממשיכים לקפל עד לקצה ואם יש שארית קטנה, חותכים אותה בסכין חדה
- מרפדים סיר סוטז' רחב ושטוח (שמתאים גם לאפייה בתנור) בעלי הכרישה הקטנים ומסדרים עליו את המשולשים הממולאים
- הכנת הרוטב: מערבבים בקערה את חומרי הרוטב לקבלת בלילה אחידה
- יוצקים את הרוטב על משולשי הכרישה כך שיכסו עד חצי מהגובה (אם חסר נוזלים, מוסיפים מים)
- מכסים את הסיר ואופים בתנור במשך 40 דקות
הגשה
מגישים לצד בקבוק יין רוזה ישראלי
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite