מאפינס משודרגים כך שיהיו גם טעימים וגם עשירים בסיבים תזונתיים בריאים ||| דרך טעימה להעשיר את התפריט היומי בלי נקיפות מצפון ||| עוגות אישיות שאפשר גם להגיש בבית וגם לקחת לטיול או לשלוח כארוחת עשר לילדים או בעבודה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (10 מאפינס)
- 240 מ"ל מים פושרים
- 150 גרם סובין
- 70 גרם סוכר חום
- 70 גרם סוכר לבן
- 4 ביצים L
- 4 כפות שמן זית
- 230 גרם קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 2 כפיות סודה לשתייה
- ½ כפית הל טחון
- ½ כוס פירות יער טריים או מהקפאה
שלבי הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים או כוסיות אלומיניום 5-6 ס"מ
- בקערה שמים את הסובין ויוצקים את המים על הסובין ומניחים בצד. הערה: חשוב להשרות את הסובין במים, כדי שלא ייספחו נוזלים מהתערובת וייבשו את המאפינס
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבלים את שני סוגי הסוכר והביצים, במהירות בינונית
- מוסיפים את השמן בזילוף עדין תוך כדי ערבוב עד לקבלת בלילה אחידה
- מוסיפים לבלילה תוך כדי ערבוב את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה והל עד לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים לקערת המערבל תוך כדי ערבוב, את הסובין הרטוב וכן מוסיפים את פירות היער
- יוצקים לתבנית השקעים או כוסיות האלומיניום עד ¾ הגובה
- אופים כ-20 דקות, עד שהמאפינס זהובים וקיסם שננעץ במרכזם יוצא יבש עם פירורים לחים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…