חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: לחם שיפון ואגוזים

לחם שיפון ואגוזים הוא לחם כפרי ועשיר בטעמים, שמביא לידי ביטוי את אופיו העמוק והארומטי של קמח השיפון בשילוב עם אגוזים, שמוסיפים קראנצ'יות וניחוחות אגוזיים טבעיים ||| קמח השיפון ידוע בטעמיו האדמתיים והחמצמצים מעט, כמו גם בערכים התזונתיים הגבוהים שלו, כולל סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים ||| קמח שיפון יוצר לחם במרקם דחוס יותר מלחם חיטה רגיל, אך גם כזה שיש בו לחות וניחוח מובחן ||| האגוזים שמתווספים לבצק ומעניקים נקודות של פריכות וטעם עשיר בכל ביס. כאשר הלחם נאפה, האגוזים מקבלים קלייה טבעית שמחזקת את עושר הטעמים ||| לחם שיפון ואגוזים מתאים במיוחד לליווי גבינות, חמאה וממרחים עשירים, והוא משתלב היטב עם טעמים מתוקים כמו ריבות או דבש, וגם עם טעמים מלוחים כמו סלמון מעושן או פטה ||| המראה הכפרי והצבע העמוק של הלחם הופכים אותו לבחירה אלגנטית לארוחות חגיגיות או לשולחן אירוח ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

לחם עשיר (אילוסטרציה AI ע"י FREEPIK)

מצרכים (כיכר לחם במשקל 1 ק"ג)

לבצק מקדים או פוליש Poolish

לבצק

שלבי הכנה

  1. הכנת הפוליש, 12 שעות מראש: בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבלים את המצרכים עד קבלת בלילה סמיכה וחלקה
  2. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד ל-12 שעות בטמפרטורת החדר
  3. הכנת הלחם: בקערת המיקסר של הפוליש מערבלים את הפוליש שהכנו מראש, עם מצרכי הבצק ללא המלח. לשים 6-7 דקות במהירות איטית, עד לקבלת בצק חלק, שנפרד מהדפנות
  4. מוסיפים את המלח ולשים במהירות בינונית 6 דקות נוספות, עד לקבלת בצק חלק
  5. מעבירים את הבצק למשטח מקומח, ומעבדים מעט בידיים
  6. מעבירים את הבצק לקערה משומנת. מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד 20 דקות או עד שהבצק יתחיל לתפוח
  7. מוציאים את הבצק למשטח מקומח, יוצרים ממנו כיכר ומעבירים לתבנית אפייה מקומחת
  8. מכסים את הכיכר בצק שבתבנית במגבת לחה או ניילון נצמד ומתפיחים במשך כשעה, או עד שהכיכר מכפילה את נפחה
  9. 30 דקות לפני האפייה מחממים תנור ל-250 מעלות
  10. מקמחים את פני כיכר הבצק וחורצים כמה חריצים בעזרת סכין חד
  11. מכניסים לתנור החם ומתיזים מים על הדפנות כדי ליצור אדים בתוך חלל התנור
  12. מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ואופים 40-50 דקות, או עד לקבלת גוון זהוב-שחום
  13. הופכים את הלחם ונוקשים בתחתית הלחם. אמורים לקבל צליל חלול. אם הצליל כבוי-אטום, מחזירים את הלחם לתנור למספר דקות נוספות
  14. מניחים ללחם להתקרר לחלוטין לפני הפריסה כי לחם שנפרס כשהוא חם עלול להתקבל בצקי ויתייבש מהר

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *