מרק מחמם, עשיר ובעל מרקם קטיפתי שנהנה מפופולריות רבה במטבחים שונים, במיוחד בצפון אפריקה, המזרח התיכון והמטבח ההודי ||| המרק מקבל גוון כתום עז בזכות השילוב של הדלעת והעדשים הכתומות, והוא לרוב סמיך וקטיפתי ||| מדובר במרק מזין, עשיר בסיבים, חלבון מן הצומח, ויטמינים כמו A ו- C וכן מינרלים כגון ברזל ואשלגן ||| למרק יש מתיקות טבעית מהדלעת, שמשתלבת היטב עם תבלינים כמו כמון, כורכום, פפריקה או ג'ינג'ר ||| לעיתים מוסיפים גם חריפות עדינה מפלפלים או תבלינים חמים כמו קינמון והל ||| במטבח המרוקאי וצפון אפריקה המרק מתובל בעדינות עם כמון ופפריקה, ולעיתים מוגש עם טחינה או חלב קוקוס להעצמת הטעמים ||| במטבח ההודי המרק עשוי לכלול גם גראם מסאלה, כורכום וג'ינג'ר, ולעיתים מקבל חיזוק מקוקוס או חלב שקדים ||| במטבח המערבי לרוב מדובר במרק קטיפתי וקרמי, עם שימוש בירקות שורש נוספים ותוספות כמו שמנת או קרוטונים ||| מרק דלעת ועדשים כתומות הוא מאכל מנחם ומחמם, קל לעיכול ומושלם לימים קרים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6 מנות)
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל חתוך לקוביות קטנות
- 3 שיני שום פרוסות
- 1 גבעול סלרי (כַּרְפַּס) חתוך לקוביות
- 1 ק"ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
- 1 תפוח-אדמה קלוף וחתוך לקוביות
- 300 גרם עֲדָשִים כתומות שטופות ומסוננות
- 1 ליטר ציר-ירקות או מים
- 1 כף דבש
- מלח
- פִּלְפֵּל לבן
- מעט אגוז מוסקט מגורד טורי
- חופן עלי כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר) קצוצים
להגשה
שלבי הכנה
- בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל 5 דקות עד לשקיפות
- מוסיפים את הסלרי ושום ומטגנים קלות עוד 1-2 דקות, עד שעולה ארומה בחלל המטבח
- מוסיפים את הדלעת, תפוח אדמה, עדשים וציר (או מים)
- מתבלים במלח, פלפל. מעט מוסקט ודבש ומביאים לרתיחה
- מכסים את הסיר, ומבשלים 60-75 דקות, או עד להתרככות העדשים והירקות
- בעזרת בְּלֶנְדֶּר מוט טוחנים ומרסקים את הירקות ומחזירים לסיר
- מוסיפים כוסברה קצוצה ומבשלים עוד 10 דקות
- טועמים ומתקנים תיבול
- יוצקים את המרק לצלחות ומגישים
- מפזרים מעל גרעיני דלעת קלויים ופרוסות בצל ירוק
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…