חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מרק דלעת ועדשים כתומות

מרק מחמם, עשיר ובעל מרקם קטיפתי שנהנה מפופולריות רבה במטבחים שונים, במיוחד בצפון אפריקה, המזרח התיכון והמטבח ההודי ||| המרק מקבל גוון כתום עז בזכות השילוב של הדלעת והעדשים הכתומות, והוא לרוב סמיך וקטיפתי ||| מדובר במרק מזין, עשיר בסיבים, חלבון מן הצומח, ויטמינים כמו A ו- C וכן מינרלים כגון ברזל ואשלגן ||| למרק יש מתיקות טבעית מהדלעת, שמשתלבת היטב עם תבלינים כמו כמון, כורכום, פפריקה או ג'ינג'ר ||| לעיתים מוסיפים גם חריפות עדינה מפלפלים או תבלינים חמים כמו קינמון והל ||| במטבח המרוקאי וצפון אפריקה המרק מתובל בעדינות עם כמון ופפריקה, ולעיתים מוגש עם טחינה או חלב קוקוס להעצמת הטעמים ||| במטבח ההודי המרק עשוי לכלול גם גראם מסאלה, כורכום וג'ינג'ר, ולעיתים מקבל חיזוק מקוקוס או חלב שקדים ||| במטבח המערבי לרוב מדובר במרק קטיפתי וקרמי, עם שימוש בירקות שורש נוספים ותוספות כמו שמנת או קרוטונים ||| מרק דלעת ועדשים כתומות הוא מאכל מנחם ומחמם, קל לעיכול ומושלם לימים קרים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מרק דלעת וקרי (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (6 מנות)

להגשה

שלבי הכנה

  1. בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל 5 דקות עד לשקיפות
  2. מוסיפים את הסלרי ושום ומטגנים קלות עוד 1-2 דקות, עד שעולה ארומה בחלל המטבח
  3. מוסיפים את הדלעת, תפוח אדמה, עדשים וציר (או מים)
  4. מתבלים במלח, פלפל. מעט מוסקט ודבש ומביאים לרתיחה
  5. מכסים את הסיר, ומבשלים 60-75 דקות, או עד להתרככות העדשים והירקות
  6. בעזרת בְּלֶנְדֶּר מוט טוחנים ומרסקים את הירקות ומחזירים לסיר
  7. מוסיפים כוסברה קצוצה ומבשלים עוד 10 דקות
  8. טועמים ומתקנים תיבול
  9. יוצקים את המרק לצלחות ומגישים
  10. מפזרים מעל גרעיני דלעת קלויים ופרוסות בצל ירוק

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *