ציר ירקות הוא נוזל מרוכז ועשיר בטעם שמופק מהרתחה של ירקות, עשבי תיבול, ותבלינים שונים ||| הציר משמש כבסיס למגוון רחב של מאכלים, כמו מרקים, תבשילים, רטבים, וריזוטו, והוא נחשב לרכיב חשוב במטבח ||| היתרון בשימוש בציר ירקות הוא שהשימוש בו מוסיף רבדים של טעם לאוכל מבלי להכביד, מכיוון שהוא אינו מכיל שומן מן החי ||| ציר ירקות הוא מרכיב גמיש מאוד, ותלוי בהרכב הירקות שיש, וכל המרבה הרי זה משובח ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 2 כפות שמן קנולה
- 1 בצל חתוך לרבעים
- 1 כְּרֵישָׁה (פּראסה) חתוכה לפרוסות
- 2 גזר חתוכים לפרוסות
- 1שורש סלרי (כַּרְפַּס) חתוך גס
- 1 שורש פֶּטְרוֹזִילְיָה חתוך גס
- 3 ליטר מים
- 2 עלי דפנה
- 5 פִּלְפֵּל אנגלי
- 1 עגבנייה חתוכה לפרוסות
- ½ כרוב חתוך לחתיכות גדולת (לא חובה)
שלבי הכנה
- בסיר רחב מחממים שמן ומאדים את הבצל, כרישה, גזר, סלרי ופטרוזיליה כ-5 דקות עד להזהבה קלה
- מוסיפים לסיר את המים ואת שאר המצרכים ומביאים לרתיחה
- מבשלים על להבה בינונית כשעה
- מסננים את הציר במסננת צפופה, לקבלת נוזל צלול
- שומרים את הציר הצלול בכלי אטום, במקרר, לשימוש בתבשילים ומתכונים שאוהבים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…