חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: ציר ירקות

ציר ירקות הוא נוזל מרוכז ועשיר בטעם שמופק מהרתחה של ירקות, עשבי תיבול, ותבלינים שונים ||| הציר משמש כבסיס למגוון רחב של מאכלים, כמו מרקים, תבשילים, רטבים, וריזוטו, והוא נחשב לרכיב חשוב במטבח ||| היתרון בשימוש בציר ירקות הוא שהשימוש בו מוסיף רבדים של טעם לאוכל מבלי להכביד, מכיוון שהוא אינו מכיל שומן מן החי ||| ציר ירקות הוא מרכיב גמיש מאוד, ותלוי בהרכב הירקות שיש, וכל המרבה הרי זה משובח ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

ציר ירקות צבעוני (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

שלבי הכנה

  1. בסיר רחב מחממים שמן ומאדים את הבצל, כרישה, גזר, סלרי ופטרוזיליה כ-5 דקות עד להזהבה קלה
  2. מוסיפים לסיר את המים ואת שאר המצרכים ומביאים לרתיחה
  3. מבשלים על להבה בינונית כשעה
  4. מסננים את הציר במסננת צפופה, לקבלת נוזל צלול
  5. שומרים את הציר הצלול בכלי אטום, במקרר, לשימוש בתבשילים ומתכונים שאוהבים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *