מתכון לסלמון בטעמים ותוספות קצת לא שגרתיות ||| סלמון צלוי עם רוטב ניסואז וירקות מסוגים שונים ||| ארוחה מזינה, בריאה, מגוונת ובטעמים ים תיכוניים ||| קל ומהיר להכנה עם מצרכים שיש לרוב בבית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
- 400 גרם תפוח אדמה חצויים
- 2.5 כפות שמן זית, ועוד לזילוף
- 500 גרם פילה סלמון טרי
- 4 ביצים L
- 200 גרם שעועית ירוקה, חתוכה וחצו
- 1 כף חומץ תפוחים
- ¾ כפית חרדל דיז'ון
- 1 שן שום כתוש
- 2 חסה פנינה קטנים, כל אחת חתוכה ל -6 פלחים
- 100 גרם זיתי מנזנילה ללא החרצנים, קצוצים גס
אופן הכנה
- מחממים התנור ל- 220 מעלות
- מביאים לרתיחה סיר גדול של מים מומלחים. מבשלים את תפוחי האדמה 10 דקות עד שהם מתרככים, ומוציאים לקערה בעזרת כף מחוררת
- מזלפים חצי כף שמן זית, מתבלים ומערבבים לאיחוד
- מניחים את פילה הסלמון עם העור כלפי מטה על תבנית מרופדת בנייר אפייה
- מוסיפים את תפוחי האדמה ואופים 10-12 דקות, עד שהסלמון מוכן כך שבשר הסלמון נפרד בקלות מהעור, ותפוחי האדמה פריכים מעט
- מניחים בצד להתקרר מעט
- בינתיים מבשלים את הביצים בסיר המים הרותחים (בהם בישלנו את תפו"א) ומרתיחים 4 דקות
- מוסיפים את השעועית הירוקה ומבשלים עוד 5 דקות
- מסננים מתחת למי ברז להצטננות
- מקלפים את הביצים וחותכים לרבעים
- בקערה קטנה מערבבים את החומץ, חרדל, שום, ושאר שמן הזית ותבלינים
- מחממים מחבת עם מעט שמן על להבה גבוהה ומטגנים את פלחי החסה במשך 1-2 דקות מכל צד עד שהם חרוכים
הגשה
- מחלקים את החסה, השעועית הירוקה ותפוחי האדמה בין ארבע צלחות
- מעל מניחים את הסלמון, פרוסות הביצים, והזיתים
- מזלפים את הרוטב ומגישים
בתיאבון