חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: סלמון ניסואז Salmon Niçoise

מתכון לסלמון בטעמים ותוספות קצת לא שגרתיות ||| סלמון צלוי עם רוטב ניסואז וירקות מסוגים שונים ||| ארוחה מזינה, בריאה, מגוונת ובטעמים ים תיכוניים ||| קל ומהיר להכנה עם מצרכים שיש לרוב בבית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

סלמון ניסואז (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (4 מנות)

אופן הכנה

  1. מחממים התנור ל- 220 מעלות
  2. מביאים לרתיחה סיר גדול של מים מומלחים. מבשלים את תפוחי האדמה 10 דקות עד שהם מתרככים, ומוציאים לקערה בעזרת כף מחוררת
  3. מזלפים חצי כף שמן זית, מתבלים ומערבבים לאיחוד
  4. מניחים את פילה הסלמון עם העור כלפי מטה על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  5. מוסיפים את תפוחי האדמה ואופים 10-12 דקות, עד שהסלמון מוכן כך שבשר הסלמון נפרד בקלות מהעור, ותפוחי האדמה פריכים מעט
  6. מניחים בצד להתקרר מעט
  7. בינתיים מבשלים את הביצים בסיר המים הרותחים (בהם בישלנו את תפו"א) ומרתיחים 4 דקות
  8. מוסיפים את השעועית הירוקה ומבשלים עוד 5 דקות
  9. מסננים מתחת למי ברז להצטננות
  10. מקלפים את הביצים וחותכים לרבעים
  11. בקערה קטנה מערבבים את החומץ, חרדל, שום, ושאר שמן הזית ותבלינים
  12. מחממים מחבת עם מעט שמן על להבה גבוהה ומטגנים את פלחי החסה במשך 1-2 דקות מכל צד עד שהם חרוכים

הגשה

  1. מחלקים את החסה, השעועית הירוקה ותפוחי האדמה בין ארבע צלחות
  2. מעל מניחים את הסלמון, פרוסות הביצים, והזיתים
  3. מזלפים את הרוטב ומגישים

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *