סלט קולסלאו Colslaw קצת שונה ועשיר ||| על סלט קולסלאו כבר סיפרנו כאן… ||| סלט כרוב עם חומוס, תפוחים ואבוקדו – פצצת אנרגיה ובריאות ||| מתכון מאד אירופאי עם מרכיבים כל-כך מזרח תיכוניים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6 מנות)
- 800 גרם חומוס מבושל (אפשר גם מקופסאות שימורים או קפוא)
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית זרעי כמון כתושים קלות
- 4 כפות מיונז
- 2 כפות חומץ תפוחים
- 1 שיני שום כתוש
- 1/2 כרוב לבן קטן, פרוס דק
- 1/2 כרוב אדום קטן, פרוס דק
- 300 גרם שומר, פרוס דק
- 1 צרור פטרוזיליה קצוצה גס
- 2 תפוח-עץ מזן גאלה (או ודמה), פרוסים דק
- 2 אבוקדו גדול במיוחד בשל, פרוס
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- מפזרים את גרגרי החומוס בתבנית אפייה, מזליפים 1 כף שמן זית ואת גרעיני הכמון ומעט מלח
- אופים במשך 30 דקות, כאשר במחצית הזמן הופכים ומערבבים את גרגרי החומוס בתבנית
- בינתיים בקערה גדולה, ערבבו את המיונז, כף שמן הזית הנותרת, חומץ, שום וכף מים
- מוסיפים את הכרוב הלבן והאדום, השומר ואת רוב הפטרוזיליה ומערבבים לאיחוד
- מפזרים את תפוח העץ הפרוס, אבוקדו וחומוס, על הסלט, ואז מערבבים קלות
- מגישים עם פיזור של יתרת הפטרוזיליה ופרוסות השומר שנותרו
בתיאבון