חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: קרם ברולה אדום Red Crème Brûlées

לכבוד תום חום יולי אוגוסט והסתיו שלפנינו ||| קינוח עשיר שעל קורותיו כבר סיפרנו כאן ||| מתכון שמוכר כזהוב הפעם עם טוויסט צבעוני שהפעם עשינו שימוש בתות שדה אבל אפשר גם בפירות עונה אדומים אחרים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

קרם ברולה אדום (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (4-6 מנות)

לרוטב התותים

לקישוט

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 140 מעלות
  2. מסדרים 4 כוסיות הגשה מזכוכית בנפח 225 מ"ל או 6 כוסיות הגשה בנפל 150 מ"ל בתבנית אפייה עמוקה בגובה הכוסיות
  3. בקערה עמוקה מקציפים יחד את החלמונים והסוכר עד לקבלת מרקם חלק
  4. מוסיפים את תמצית הווניל (אם משתמשים בתרמיל וניל, חותכים בסכין וחוצים את התרמיל לאורכו ומוציאים הזרעים לתוך הבלילה מוסיפים את גם את התרמיל לבלילה) ומקציפים לאיחוד
  5. מכניסים את השמנת לסיר קטן ומחממים על להבה נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם, עד לאידוי (יש להימנע שהבלילה תרתח). בעזרת יד אחת יוצקים את השמנת החמה לתערובת הביצים בזרם יציב, טורפים ללא הרף ביד השנייה.
  6. מערבבים בכף עד קבלת קרם משיי חלק
  7. מחלקים את הקרם בין כוסיות ההגשה שהכנו מראש ומשאירים מרווח של 1 ס"מ למעלה
  8. ממלאים את התבנית במים רותחים (בזהירות לא לטפטף לתוך הכוסיות), כך שהמים יגיעו לגובה 2/3 מגובה כוסיות ההגשה עם קציפת הביצים
  9. מכניסים התבנית לתנות למשך 40-45 דקות, או עד שהקציפה מוצקה ורועדת בתזוזה, כמו ג'לי
  10. הערה: המים המקיפים את הכוסיות מסייעים לווסת את טמפרטורת הבלילה ועוצרים את הקרם פודינג להפוך לביצים מקושקשות!
  11. מוציאים את הקרם ברול'ה מהמים ומניחים להתקרר לטמפרטורת החדר, ולאחר מכן מצננים כשעה נוספת לפחות, במקרר
  12. הערה: אפשר לאחסן כך עד 3 ימים לפני הגשתם לסועדים
  13. הכנת רוטב התותים: פורסים את התותים ומניחים בסיר קטן עם הסוכר ומיץ הלימון
  14. מחממים על להבה נמוכה במשך 10 דקות, תוך ערבוב לעתים קרובות, עד שהרוטב מבריק והתותים רכים, ואז מניחים להתקרר לטמפרטורת החדר

הגשה

  1. כאשר אתם מוכנים להגשה, מחממים את התנור לחום המקסימלי או משתמשים במבער (ברנר) לאפייה
  2. מפזרים על החלק העליון של כל קרם ברול'ה קר, את 2 כפות הסוכר הנותרות
  3. מכניסים לתנור או בעזרת המבער מביאים הסוכר לבעבע ולהתקרמל
  4. מניחים לסוכר התקשות, ומגישים מיד עם רוטב התות
  5. שדרוג: בעזרת כף מפצחים את החלק העליון

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *