חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פריטטה זוקיני או פריטטה טבעונית

פריטטה היא ארוחה איטלקית מלאה וקלה להכנה ||| סיפורה של פריטטה כבר סופר כאן ||| 2 מתכונים עשירים בטעם וירק גם לצמחונים אוכלי ביצים וגם לטבעונים ||| מתכון לפריטטה טבעונית על בסיס חומוס ||| מתכון לפריטטה של זוקיני ועשבי תיבול ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

פריטטה של זוקיני (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מתכון: פריטטה של זוקיני, בצל סגול ועשבי תיבול

מצרכים (2 מנות)

להגשה

  • עלי ריחן (בזיליקום)
  • 1 בצל סגול קצוץ או פרוס לפרוסות דקות מאד
  • 3-4 צנוניות קטנות פרוסות דק

אופן הכנה

  1. מגרדים במגרדת גסה 3/4 מכמות הזוקיני (תלוי אם זה בייבי זוקיני או זוקיני רגיל)
  2. חותכים לפרוסות דקות את שאר הזוקיני ומניחים בקערית נפרדת
  3. מחממים מחבת בינוני עם שמן הזית ומסדרים במחבת מחצית מפרוסות הבצל ומחצית מפרוסות הזוקיני
  4. מטגנים עד להזהבה
  5. מוסיפים אל קערת הזוקיני המגורד את הפטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום, בצל ירוק ואת הביצים ומערבבים לקבלת בלילה אחידה
  6. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל
  7. יוצקים את הבלילה על הבצל המטוגן ומנמיכים את הלהבה
  8. מטגנים עד ששולי הבלילה מתקשים ומקבלים גוון כהה
  9. מסדרים על פני הבלילה את שאר פרוסות הבצל ופרוסות הזוקיני
  10. מכסים את המחבת וממשיכים לטגן עד שהכול מתקשה בצורה אחידה
  11. הופכים את הפריטטה לצד השני עד להשחמה אחידה גם בצד השני

שדרוג: בשלב הזה אפשר לאפות את פריטטה (בתנאי שידית המחבת ממתכת) בתנור, עד להשחמה.

הגשה

מעטרים בבצל ובבזיליקום ומגישים חם.

פריטטה Frittata (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מתכון: פריטטה טבעונית של חומוס ועגבניות שרי 

מצרכים (2 מנות)

להגשה

אופן הכנה

  1. בקערה בינונית מניחים את קמח החומוס ומוסיפים מלח, פלפל שחור, כמון ופפריקה אדומה חריפה ומערבבים
  2. מוסיפים בהדרגה ותוך בחישה את המים ושתי כפות שמן זית
  3. מערבבים עד לקבלת בלילה נוזלית ואחידה
  4. מכסים בניילון נצמד ומניחים על השיש ל- 2.5 שעות לפחות
  5. מחממים מחבת הברזל על להבה בינונית־גבוהה ומוסיפים 3 כפות שמן זית
  6. מחממים היטב ומוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים מספר דקות עד להזהבה
  7. מפזרים חצי מכמות הרוזמרין על הבצל המטוגן
  8. יוצקים את הבלילה ומשטחים לשכבה אחידה
  9. מפזרים מעל את יתר הרוזמרין ומטפטפים מעל את כף שמן הזית שנותרה
  10. מחממים תנור ל- 200 מעלות
  11. מעבירים את המחבת לתנור ואופים במשך 20-25 דקות, עד שהפריטטה מתייצבת במרכז והשוליים פריכים
  12. ממשיכים לאפות עוד 2-3 דקות עד להשחמה והזהבה קלה
  13. מוציאים מהתנור, נותנים לפריטטה להתייצב ומעבירים לכלי הגשה
  14. מסדרים על פני הפריטטה את הירקות החתוכים בתלולית נמוכה ומזלפים שמן זית, מלח ופלפל ומגישים חם
  15. שדרוג למי שלא טבעוני: מפזרים מעל פרמז'ן

בתיאבון Buon Appetito

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *