פריטטה היא ארוחה איטלקית מלאה וקלה להכנה ||| סיפורה של פריטטה כבר סופר כאן ||| 2 מתכונים עשירים בטעם וירק גם לצמחונים אוכלי ביצים וגם לטבעונים ||| מתכון לפריטטה טבעונית על בסיס חומוס ||| מתכון לפריטטה של זוקיני ועשבי תיבול ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…
מתכון: פריטטה של זוקיני, בצל סגול ועשבי תיבול
מצרכים (2 מנות)
- 1-2 זוקיני או 5 בייבי זוקיני
- 4 כפות שמן זית
- 1 בצל סגול בינוני, חתוך לפרוסות דקות
- ִ1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 כוס כוסברה קצוצה
- 3 גבעולי ריחן (בזיליקום) קצוצים דק
- 2 בצל ירוק קצוץ דק
- 3 ביצים L
- מלח
- פלפל גרוס
להגשה
- עלי ריחן (בזיליקום)
- 1 בצל סגול קצוץ או פרוס לפרוסות דקות מאד
- 3-4 צנוניות קטנות פרוסות דק
אופן הכנה
- מגרדים במגרדת גסה 3/4 מכמות הזוקיני (תלוי אם זה בייבי זוקיני או זוקיני רגיל)
- חותכים לפרוסות דקות את שאר הזוקיני ומניחים בקערית נפרדת
- מחממים מחבת בינוני עם שמן הזית ומסדרים במחבת מחצית מפרוסות הבצל ומחצית מפרוסות הזוקיני
- מטגנים עד להזהבה
- מוסיפים אל קערת הזוקיני המגורד את הפטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום, בצל ירוק ואת הביצים ומערבבים לקבלת בלילה אחידה
- מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל
- יוצקים את הבלילה על הבצל המטוגן ומנמיכים את הלהבה
- מטגנים עד ששולי הבלילה מתקשים ומקבלים גוון כהה
- מסדרים על פני הבלילה את שאר פרוסות הבצל ופרוסות הזוקיני
- מכסים את המחבת וממשיכים לטגן עד שהכול מתקשה בצורה אחידה
- הופכים את הפריטטה לצד השני עד להשחמה אחידה גם בצד השני
שדרוג: בשלב הזה אפשר לאפות את פריטטה (בתנאי שידית המחבת ממתכת) בתנור, עד להשחמה.
הגשה
מעטרים בבצל ובבזיליקום ומגישים חם.
מתכון: פריטטה טבעונית של חומוס ועגבניות שרי
מצרכים (2 מנות)
- 5 כוסות קמח חומוס
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית כמון
- 1/4 כפית פפריקה חריפה
- 6 כפות שמן זית
- 75 כוסות מים
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 1 כף רוזמרין קצוץ או תימין
להגשה
- 4 עגבניות שרי אדומות חצויות
- 4 עגבניות שרי צהובות חצויות
- 4 עגבניות שרי כתומות חצויות
- 4 עגבניות אשכול ירוקות ולא בשלות, חצויות
- 3 פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות
- 1 פלפל אדום קטן, חתוך לפרוסות דקיקות
- 1 פלפל צהוב קטן, חתוך לפרוסות קטנות
- 2 צנוניות קטנות, חתוכות לפרוסות דקיקות
- 4-5 גבעולי ריחן (בזיליקום) חתוכים לפיסות עלים קטנות
- שמן זית
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס פתיתי גבינת פרמז'ן (רק למי שלא טבעוני כמובן)
אופן הכנה
- בקערה בינונית מניחים את קמח החומוס ומוסיפים מלח, פלפל שחור, כמון ופפריקה אדומה חריפה ומערבבים
- מוסיפים בהדרגה ותוך בחישה את המים ושתי כפות שמן זית
- מערבבים עד לקבלת בלילה נוזלית ואחידה
- מכסים בניילון נצמד ומניחים על השיש ל- 2.5 שעות לפחות
- מחממים מחבת הברזל על להבה בינונית־גבוהה ומוסיפים 3 כפות שמן זית
- מחממים היטב ומוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים מספר דקות עד להזהבה
- מפזרים חצי מכמות הרוזמרין על הבצל המטוגן
- יוצקים את הבלילה ומשטחים לשכבה אחידה
- מפזרים מעל את יתר הרוזמרין ומטפטפים מעל את כף שמן הזית שנותרה
- מחממים תנור ל- 200 מעלות
- מעבירים את המחבת לתנור ואופים במשך 20-25 דקות, עד שהפריטטה מתייצבת במרכז והשוליים פריכים
- ממשיכים לאפות עוד 2-3 דקות עד להשחמה והזהבה קלה
- מוציאים מהתנור, נותנים לפריטטה להתייצב ומעבירים לכלי הגשה
- מסדרים על פני הפריטטה את הירקות החתוכים בתלולית נמוכה ומזלפים שמן זית, מלח ופלפל ומגישים חם
- שדרוג למי שלא טבעוני: מפזרים מעל פרמז'ן
בתיאבון Buon Appetito