סיפורו של מתכון: פריטטה Frittata

מהי פריטטה ומה ההבדל מחביתה ||| פריטטה איטלקית היא גם טורטייה ספרדית אבל לא אומלט צרפתי ||| פריטטה להבדיל מחביתת ירק ישראלית, מכינים בדרך שונה והתוצאה גם שונה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פריטטה Frittata (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מהי הפריטטה

מאכל איטלקי על בסיס ביצה הדומה לחביתה או קיש ללא קרום או ביצים מקושקשות, מועשר במרכיבים נוספים כמו בשרים, גבינות או ירקות. המילה פריטטה היא איטלקית ומקורה במילה Friggere שפירושה מטוגן.

במקור זה היה מונח כללי לבישול ביצים במחבת, בכל מקום בספקטרום מביצה מטוגנת, דרך חביתה קונבנציונאלית, ועד גרסה איטלקית של החביתה הספרדית tortilla española , עשויה תפוח אדמה מטוגן. מחוץ לאיטליה, פריטטה נתפסה כמקבילה ל"חביתה "לפחות עד אמצע שנות החמישים. בשנים האחרונות הפריטטה הפכה לשם נרדף לגרסתה איטלקית של חביתה פתוחה. ישנם ארבעה הבדלים מרכזיים מחביתה קונבנציונאלית:

  1. תמיד יש לפחות מרכיב נוסף לביצים. הפופולארי ביותר הוא תפוח אדמה בקוביות, ומרכיבים כאלה משולבים עם תערובת הביצים הטרופות בזמן שהביצים עדיין גולמיות.
  2. במקום להתחיל עם טיגון הביצים, מתחילים עם המרכיבים הנוספים והביצה מתווספת לסיום
  3. לרוב טורפים את הביצים במרץ, כדי לשלב יותר אוויר מאשר בחביתה מסורתית, כדי לאפשר שילוב טוב של התוספת ולקבלת תוצאה רכה יותר
  4. התערובת מבושלת על אש נמוכה מאוד, לאט יותר מחביתה, למשך 5-15 דקות, עד שהחלק התחתון מוכן אך החלק העליון עדיין נוזלי

הפריטטה המבושלת בחלקה אינה מקופלת כדי לסגור את תכולתה, כמו חביתה, אלא היא התהפכת במלואה, או נכנסת לאפייה של 5 דקות כך שהחלק העליון יהיה אפוי גם כן.

מתכון: פריטטה ירקות

 
- פרסומת -

 

מצרכים (5-6 מנות)

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל־200 מעלות
  2. בקערה מערבבים את הביצים עם האורגנו ומתבלים במלח ובפלפל
  3. במחבת מחממים כף שמן, ומוסיפים את הסלרי
  4. מטגנים עד שיתרכך, ומוסיפים את עלי הקייל והתרד
  5. מכסים ומבשלים 3-2 דקות עד שהעלים מאבדים מנפחם
  6. יוצקים את הביצים מעל תערובת העלים ומערבבים מעט
  7. מכניסים לתנור למשך 10-7 דקות (עד שהביצים מבושלות)
  8. מוציאים את הפריטטה מהתנור

הגשה

  1. שמים מעל קוביות אבוקדו, מתבלים לפי הטעם
  2. מפזרים בצל ירוק, עלי בזיליקום ומעט פרמז'ן ומגישים

בתיאבון  Buon Appetito

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך: