גורי, מקור הכוסמין וטרוביה מציעים מתכון לחג השבועות ||| מתכון לעוגת גבינה קרה וקלה והכי חשוב מופחתת קלוריות ||| עוגה שמבוססת על פירורי פתי בר מקור הכוסמין ||| תערובת סוכר טרוביה לאפייה עם 75% פחות קלוריות למנה מאשר בסוכר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מקור הכוסמין
המותג מנגיש לציבור הישראלי מבחר ומגוון מוצרי כוסמין, כתחליף לחיטה רגילה, מותג ששם לעצמו כמטרה להגיע לכל בית בישראל עם מזון בריא יותר, איכותי יותר ובמחירים נגישים. כל המוצרים של מקור הכוסמין מיוצרים מקמח כוסמין הגדל בצפון אמריקה. זהו קמח מדגן מלא, עשיר בחלבונים, סיבים תזונתיים ושפע של וויטמינים ומינרלים חיוניים החסרים בקמח הלבן שעשוי מחיטה רגילה של היום. הכוסמין מיועדים לאנשים האוהבים לאכול בריא וטעים, החל מאימהות הרוצות שהילדים שלהם יאכלו אוכל פחות מעובד ועד אלו המחפשים מזון בריא יותר. מותג מקור הכוסמין הוא המותג היחיד בארץ עם מגוון רחב ועשיר של מוצרים. פתי בר כוסמין יכול לשמש כתחליף מעולה לכמה מתכונים לחג כגון: עוגת גבינה-ביסקוויטים, כדורי שוקולד, וקינוחי כוסות. מחיר 11-13 שקלים.
טרוביה Truvia – תערובות סוכר בתוספת סטיביה לבישול ואפייה
תחום תחליפי הממתיקים הטבעיים נמצא בצמיחה מתמדת ברחבי העולם וגם בישראל. בשנים האחרונות ניכר ביקוש הולך וגובר ל כוס ממתיקים הטבעיים כחלק מהטרנד הבריאותי-אופנתי, כמו גם עבור אלה הנמנעים מצריכת סוכר כחלק משמירה על אורח חיים בריא ומאוזן. הממתיקים הטבעיים המבוססים על צמח הסטיביה נחשבים לפופולאריים ביותר בתחום זה. בפרוסת עוגה ממוצעת יש כ 500 קלוריות ובעוגת גבינה עם מוצרי טרוביה ופתי בר כוסמין כ 334 קלוריות בלבד.
- תערובת סוכר קנים על-בסיס גליקוזידים של סטיביול ואריתריתול (680 גרם). 75% פחות קלוריות למנה מאשר בסוכר.
- תערובת סוכר קנים חום על-בסיס גליקוזידים של סטיביול ואריתריתול (510 גרם). 75% פחות קלוריות למנה מאשר בסוכר חום.
שני המוצרים מתנהגים באפייה ממש כמו סוכר וניתנים גם לקירמול. מחיר 25-35 שקלים.
מצרכים (תבנית עגולה 24 קפיצית)
לבסיס
- 200 גרם ביסקוויט פתי בר וניל
- 1 כף סוכר טרוביה המבוססת על תמצית צמח הסטיביה
- 100 גרם חמאה מומסת
שכבת הגבינה
- 500 גרם שמנת חמוצה
- 1 תמצית וניל
- 1/2 כוס סוכר טרוביה
- 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
לקישוט
- ריבת פירות יער ללא סוכר
אופן הכנה
- מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה
- מרפדים את דופן התבנית בפס נייר אפיה נוסף (או שקף)
- הכנת הבסיס: שמים בקערת מעבד מזון את כל מצרכי הבסיס וטוחנים לתערובת פירורית במרקם חול ים
- מעבירים את התערובת לתבנית ומהדקים היטב לתחתית
- מעבירים למקפיא לכשעה
- שמים בקערת מיקר עם וו גיטרה את כל ממרכי שכבת הגבינה ומקציפים במשך 3-4 דקות או עד קבלת תערובת אחידה וסמיכה
- יוצקים את תערובת הגבינה מעל התחתית הקרה ומיישרים
- מעבירים למקפיא ל- 4 שעות לפחות, או ללילה
הגשה
- כשעה לפני הגשה מעבירים למקרר
- מוציאים את העוגה מהתבנית וחותכים למנות משולשות
- יוצקים מעל כל פרוסה ריבה
חג שמח ובתיאבון