פסטה צמחונית סטייל בולונז ||| מתכון עשיר באותה מידה, חסון ומורכב, בגלל פטריות צרובות ואגוזי מלך קלויים ||| רוטב עשיר ומודגש עם חומץ בלסמי, רסק עגבניות, רוטב סויה ||| ממרח השמרים הבריטי – מרמיט הוא המרכיב הסודי של המנה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6 מנות)
- 100 גרם אגוזי מלך קצוצים ביד
- מלח
- פלפל שחור
- 500 גרם פטריות טריות (רצוי חצי שיטאקה וחצי שמפיניון)
- ½ כוס שמן זית, ועוד להגשה
- 1 כפית זרעי שומר
- 2 כפיות רוטב סויה
- 2 כפיות חומץ בלסמי (לא חובה)
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- 1 גזר בינוני, קלוף וקצוץ דק
- 2 גבעולי סלרי, קלופים וקצוצים דק
- 4 שיני שום כתוש
- 1 כפיות אורגנו מיובש
- ¾ כפית פפריקה
- 3 כפות רסק עגבניות
- 2 כפיות מרמיט Marmite
- ½ כוס יין אדום יבש
- 800 גרם עגבניות מרוסקות
- 750 גרם פסטה לינגווינה, פטוצ'יני או פסטה ארוכה אחרת, מבושלות אל דנטה
להגשה
- פטרוזיליה טרייה טחונה או ריחן (בזיליקום) טרי חתוך
אופן הכנה
- מוסיפים את האגוזים הקצוצים לסיר עם תחתית עבה וצולים על בינוני כ- 5 דקות, תוך ערבוב תדיר עד שהם נראים מזיעים ונהיים ריחניים
- מתבלים במלח ופלפל, מעבירים לקערה בינונית ומניחים בצד
- הכנת הפטריות: חתכו את פטריות השיטאקי ואז נגבו את פני הפטריות בעזרת מגבות נייר לחות
- קוצצים את הפטריות עם סכין לחתיכות בגודל 1/2 ס"מ
- נגב את הסיר ואז חממו 2 כפות שמן זית על להבה בינונית-גבוהה
- מוסיפים מחצית מהפטריות ו- 1/2 כפית זרעי השומר
- מתבלים בנדיבות במלח ופלפל, ומבשלים כ-6 דקות תוך ערבוב מדי פעם עד להשחמה
- מעבירים לקערה עם אגוזי המלך הקלויים
- חוזרים על הפעולה עם הפטריות שנותרו ויתר 1/2 כפית זרעי השומר
- מערבבים את רוטב הסויה לתערובת הפטריות שבסיר ומוסיפים את רוטב הבלסמי. מניחים בצד
- נגבו את הסיר ואז חממו 2 כפות שמן זית על להבה בינונית
- מוסיפים את הבצל, גזר וסלרי
- מתבלים בנדיבות במלח ופלפל, ומבשלים בערך 7 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שמתחילים להתקרמל ולהשחים בקצוות
- מוסיפים את תערובת הפטריות-אגוזים, שום, אורגנו ופפריקה, ומערבבים 1-2 דקות על להבה נמוכה, עד להתפשטות ארומה
- מערבבים פנימה את רסק העגבניות ורוטב המרמייט, ומבשלים 4-5 דקות תוך ערבוב תדיר עד לקבלת גוון כרמל כהה
- יוצקים את היין ומבשלים 3-4 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהאלכוהול מתבשל והנוזל מצטמצם ונעשה סמיך ודביק
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות, יחד עם 1 כוס מים ומביאים לרתיחה על להבה גבוה
- מנמיכים את הלהבה לבינונית-נמוכה, מכסים ומבשלים 30-40 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהעגבניות מבושלות והטעמים מתמזגים
- בתום הבישול מוסיפים 2 כפות שמן זית, להעשרת המרקם והטעם, ואז מתקנים תיבול במלח ופלפל
- בינתיים מבשלים את הפסטה על פי ההוראות עד לדרגת אל-דנטה
- מסננים ושומרים 1.5 כוסות מי פסטה
- מוסיפים את הפסטה אל-דנטה לרוטב ומוסיפים את מי הפסטה ששמרנו ומערבבים
הגשה
- מחלקים הפסטה המבושלת עם הרוטב ל- 5-6 מנות ומעל מוסיפים מעט רוטב שנשאר בסיר
- מזלפים שמן זית ומפזרים פטרוזיליה או בזיליקום
הערה: אפשר לשמור רוטב כמה ימים במקרר או להקפיא לכמה חודשים
בתיאבון