חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: בולונז טבעוני עם פטריות ואגוזי מלך

פסטה צמחונית סטייל בולונז ||| מתכון עשיר באותה מידה, חסון ומורכב, בגלל פטריות צרובות ואגוזי מלך קלויים ||| רוטב עשיר ומודגש עם חומץ בלסמי, רסק עגבניות, רוטב סויה ||| ממרח השמרים הבריטי – מרמיט הוא המרכיב הסודי של המנה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פסטה פטריות, עגבניות סטייל בולונז צמחוני (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (6 מנות)

להגשה

אופן הכנה

  1. מוסיפים את האגוזים הקצוצים לסיר עם תחתית עבה וצולים על בינוני כ- 5 דקות, תוך ערבוב תדיר עד שהם נראים מזיעים ונהיים ריחניים
  2. מתבלים במלח ופלפל, מעבירים לקערה בינונית ומניחים בצד
  3. הכנת הפטריות: חתכו את פטריות השיטאקי ואז נגבו את פני הפטריות בעזרת מגבות נייר לחות
  4. קוצצים את הפטריות עם סכין לחתיכות בגודל 1/2 ס"מ
  5. נגב את הסיר ואז חממו 2 כפות שמן זית על להבה בינונית-גבוהה
  6. מוסיפים מחצית מהפטריות ו- 1/2 כפית זרעי השומר
  7. מתבלים בנדיבות במלח ופלפל, ומבשלים כ-6 דקות תוך ערבוב מדי פעם עד להשחמה
  8. מעבירים לקערה עם אגוזי המלך הקלויים
  9. חוזרים על הפעולה עם הפטריות שנותרו ויתר 1/2 כפית זרעי השומר
  10. מערבבים את רוטב הסויה לתערובת הפטריות שבסיר ומוסיפים את רוטב הבלסמי. מניחים בצד
  11. נגבו את הסיר ואז חממו 2 כפות שמן זית על להבה בינונית
  12. מוסיפים את הבצל, גזר וסלרי
  13. מתבלים בנדיבות במלח ופלפל, ומבשלים בערך 7 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שמתחילים להתקרמל ולהשחים בקצוות
  14. מוסיפים את תערובת הפטריות-אגוזים, שום, אורגנו ופפריקה, ומערבבים 1-2 דקות על להבה נמוכה, עד להתפשטות ארומה
  15. מערבבים פנימה את רסק העגבניות ורוטב המרמייט, ומבשלים 4-5 דקות תוך ערבוב תדיר עד לקבלת גוון כרמל כהה
  16. יוצקים את היין ומבשלים 3-4 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהאלכוהול מתבשל והנוזל מצטמצם ונעשה סמיך ודביק
  17. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, יחד עם 1 כוס מים ומביאים לרתיחה על להבה גבוה
  18. מנמיכים את הלהבה לבינונית-נמוכה, מכסים ומבשלים 30-40 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהעגבניות מבושלות והטעמים מתמזגים
  19. בתום הבישול מוסיפים 2 כפות שמן זית, להעשרת המרקם והטעם, ואז מתקנים תיבול במלח ופלפל
  20. בינתיים מבשלים את הפסטה על פי ההוראות עד לדרגת אל-דנטה
  21. מסננים ושומרים 1.5 כוסות מי פסטה
  22. מוסיפים את הפסטה אל-דנטה לרוטב ומוסיפים את מי הפסטה ששמרנו ומערבבים

הגשה

  1. מחלקים הפסטה המבושלת עם הרוטב ל- 5-6 מנות ומעל מוסיפים מעט רוטב שנשאר בסיר
  2. מזלפים שמן זית ומפזרים פטרוזיליה או בזיליקום

הערה: אפשר לשמור רוטב כמה ימים במקרר או להקפיא לכמה חודשים

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *