שף מלון עין גדי ומסעדת באובר, פלורין שמשון דביקה מציעה לקראת שבועות מתכון חגיגי ||| מסעדת באובר החלבית מגישה מתכון ייחודי המשלב את המסורת החלבית של החג עם טעמים ים-תיכוניים עשירים ||| מסבחה חלבית היא גרסה מקורית למנת המסבחה המוכרת ואהובה ||| שילוב מפתיע של גבינות איכותיות, אגוזים קלויים וטעמים מרעננים הם ביטוי מושלם לרוח חג הביכורים ולעושר תוצרת החקלאות הישראלית המקומית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 150 גרם גבינת פטה כבשים 16% שומן, מפוררת
- 4 כפות יוגורט עיזים סמיך
- ½ כוס פיסטוקים ואגוזי לוז לוז קלויים וקלופים
- ¼ כוס שמן זית
- 1 שן שום קטנה, קלופה וקצוצה גס
- ½ כוס עלי שמיר, פטרוזיליה ואורגנו
- 1 כפית פִּלְפֵּל אדום חריף טרי, קצוץ דק
- 1-2 כפיות מיץ לימון סחוט טרי
שדרוג
- סילאן לעידון ואיזון המליחות של הגבינות
לקישוט
- חופן פיסטוקים ואגוזי לוז קצוצים גס
- ½ לימון – גרידת הקליפה
- מעט טבעות פִּלְפֵּל צ'ילי לפי הטעם
- שמן זית
שלבי הכנה
- במְעַבֵּד מזון טוחנים את כל המצרכים לקבלת מרקם משחתי אחיד
- משטחים את התערובת על צלחת הגשה
- מעטרים עם פיסטוקים ואגוזי לוז קצוצים, גרידת לימון, טבעות צ'ילי ומעט שמן זית
- מגישים לצד פיתות חמות או לחם קלוי
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…