משקה גרמני פופולרי ללא אלכוהול, שמוגש באופן מסורתי בחגי בחורף בכלל ובחג המולד בפרט ||| החלופה המשפחתית ליין חם Glühwein גלוויין ||| Kinderpunsch הוא משקה מחומם בעדינות כדי להחדיר את התבלינים ולחמם את המיץ אבל לעולם לא מבושל כדי לשמור על הטעם ומונע ממנו להפוך מתוק מדי ||| המשקה מוגש באופן מסורתי בספלים חגיגיים או בכוסות חסינות חום, לרוב בציפוי פרוסת תפוז, מקל קינמון או אפילו קצפת מעל לפינוק נוסף ||| Kinderpunsch הוא יותר מסתם משקה – הוא סמל לחום, קהילה ושמחה בחגים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 כוסות)
- 4 שקיות תה פירות
- 500 מ"ל מיץ תפוחי-עץ
- 2 תפוזים, המיץ בלבד
- 1 תרמיל וניל
- 2 מקלות קִנָּמוֹן
- 2 כוכבי אניס
- 3 ציפורן
- 1 כף דבש
שלבי הכנה
- בסיר עם מים מכינים 4 כוסות תה על פי ההנחיות של יצרן התה שבחרתם
- סוחטים את התפוזים
- מגרדים את גרגרי הווניל מהתרמיל בעזרת סכין
- מוסיפים לסיר את מיץ תפוחי העץ, מיץ תפוזים סחוט, וניל, קינמון, אניס וציפורן ומביאים לרתיחה קצרה
- מנמיכים את הלהבה למינימום למשך 30 דקות על מנת להחדיר את הטעמים לתה. הערה: אין להרתיח את הפונץ' של הילדים
- טועמים ובמידת הצורך מוסיפים את הדבש להמתקה
- מחלקים את הפונץ' ילדים ל-4 כוסות דרך מסננת
- טיפ: הפונץ' יחזיק מעמד כ-4 שבועות אם תימזגו אותו לבקבוקים מעוקרים בעודו חם
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…