חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סיפורו של מתכון: באנופי Banoffee

מעדן שהוא שילוב בין בננה ובצק עם טעמי טופי ||| המצאה בריטית שמתבססת על מאפה מסן פרנציסקו שהפכה להיט בהודו ||| אפשר להכין את המתכון בגרסת פאי אבל עדיף בגרסה האישית של קפקייקס אישי מדהים וטעים ||| מתכון שהפך למושג אנגלי שאפילו נכנס למילון אוקספורד לפני יובל שנים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

באנופי אישי Banoffee (צילום דני בר)

מה זה בנופי Banoffee?

פאי בנופי הוא קינוח בריטי מסורתי שמכינים מבננות, שמנת וטופי, בשילוב פרורי בצק או בסיס העשוי מביסקוויטים מפוררים וחמאה. השם של הפאי הזה, שנכתב במקור באנופי, הוא שילוב של המילים בננה וטופי.

מקור פאי בנופי?

פשטידת הבנופי נוצרה בשנת 1971 על ידי נייג'ל מקנזיNigel Mackenzie , הבעלים של מסעדת The Hungry Monk בג'ווינגטון Jevington, מזרח סאסקס East Sussex, יחד עם השף של המסעדה – איאן דאודינג Ian Dowding. המתכון המקורי מבוסס על מתכון של קינוח של Blum's Bakery בסן פרנסיסקו – Blum's Coffee Toffee Pie.

העוגה האמריקאית לא כללה פירות, אבל מקנזי ודאודינג החליטו לשפר את המתכון על ידי הוספת תפוח ומנדרינה. עם זאת, השילוב האולטימטיבי שנראה שעבד בצורה מושלמת כלל בננה.

למתכון שלהם היה בסיס של מאפה. עם זאת, המתכון התפתח מאז, וכיום הוא מוכן ברובו עם קרום המורכב מביסקוויטים מפוררים וחמאה. שלא כמו בסיס הפאי המקורי, הוא לא נרטב בתחתית לאחר מספר שעות בלבד, ולכן שומר על טריות זמן רב יותר.

מקנזי הגה את השם באנופי פאי כשם זמני, אבל הזמני נשאר קבוע. הקינוח היה כל כך פופולרי שלמרות שהיה אמור להיות מוצע לזמן מוגבל, הוא מעולם לא הוצא מהתפריט במסעדה והשאר כבר היסטוריה.

הצלחת עוגת הבנופי

המתכון לפשטידת בנופי הופיע לראשונה בשנת 1974 בספר המתכונים הסודות החסויים של הנזיר הרעבThe Deeper Secrets of the Hungry Monk  וכעבור שלוש שנים פורסם גם במהדורה בשם In Heaven with The Hungry Monk. פאי בנופי נכנס למילון אוקספורד בשנת 1997 כ"פשטידה או טארט עשוי טופי, בננות ושמנת" אך הבנאופי כל כך פופולרי שהמילה אפילו נכנסה לשפה האנגלית כדי לתאר כל מאכל בעל טעם או ריח של בננה וטופי. המתכון לפאי בנופי מופיע לעתים קרובות כאחד המתכונים המודפסים על קופסאות שימורים של חלב מרוכז ממותק של נסטלה.

מתכון: באנופי אישי

מצרכים (14 קאפקייקס)

למילוי

לציפוי קרם מסקרפונה מוקצפת

לקישוט

אופן הכנה

  1. הכנת הקאפקייקס: מחממים תנור ל- 180 מעלות
  2. מרפדים תבנית מאפינס בכוסיות נייר או משמנים מעט
  3. בקערה בינונית מערבבים את הקמח, אבקת אפייה ומלח
  4. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מקציפים יחד חמאה וסוכר במהירות בינונית כ-3 דקות, עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית. מגרדים מדי פעם את הדפנות והתחתית של הקערה
  5. טורפים פנימה ביצים בזו אחר זו, ומקציפים היטב לאחר כל הוספה
  6. מוסיפים בננות מרוסקות ותמצית וניל וממשיכים לערבב, במיקסר על מהירות נמוכה
  7. מוסיפים מחצית מתערובת הקמח, ולאחר מכן את החלב
  8. לאחר מכן מוסיפים את שאר תערובת הקמח ומקציפים עד לאיחוד. הערה: אל תערבבו יתר על המידה כי ככל שתערבבו פחות, הקאפקייקס יהיו בהירים יותר
  9. מקפלים פנימה את השוקולד צ'יפס
  10. מחלקים את הבלילה באופן שווה בין כוסות המאפינס, וממלאים אותן בערך ¾ גובה
  11. אופים 15-20 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי או עם מעט פירורים לחים בלבד
  12. מניחים לקאפקייקס להתקרר במשך 10 דקות, ואז מוציאים מהתבנית ומניחים להם להתקרר לחלוטין על רשת
  13. מילוי הקאפקייקס: צרו בעזרת כפית גומה במרכז הקאפקייק
  14. מניחים דולצ'ה דה לצ'ה (או רוטב קרמל) בשקית
  15. חותכים את פינת השקית וממלאים את החורים או פשוט משתמשים בכפית כדי למלא את הקפקייקס
  16. הכנת הציפוי: בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים שמנת, גבינה, סוכר ווניל, עד שנוצרות פסגות רכות
  17. מוסיפים מחית בננה ומקציפים רק עד שנוצרות פסגות נוקשות והתערובת חלקה. הערה: לא לערבב יותר מידי כדי שזה לא יהפוך מגורען
  18. מצפים את הקאפקייקס בציפוי ומקפיאים מיד. מקשטים בצ'יפס בננה או עוגיות מרוסקות אם רוצים
  19. ניתן לשמור קאפקייקס מכוסים היטב במקרר עד 4 ימים. קאפקייקס לא קפואים יכולים להישמר מכוסים היטב בטמפרטורת החדר עד 3 ימים, או במקפיא עד חודשיים. מפשירים, עדיין מכוסים, על השיש או לילה במקרר.

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *