חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סיפורו של מתכון: כריך פאנוזו Panuozzo

מאכל רחוב שיש גם שאוהבים להכין בזריזות בבית ||| מאכל שמקורו בדרום איטליה בסביבת נאפולי והחוף האמלפי ||| כריך או סנדוויץ' בגרסה האיטלקית עשוי מבצק פיצה ומכיל את מה שאוהבים ||| כריך חם וטרי שאופים יחד עם תכולתו ומלקקים את האצבעות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פיצה פאנוזו (צילום דני בר)

מהו פאנוזו Panuozzo

כריך איטלקי שמקורו באזור קמפניה Campania שבדרום איטליה, במיוחד באזור נאפולי. הוא עשוי לחם הדומה לבצק פיצה, שנאפה לאחר מכן בתנור ומתקבל כריך רך ולעיס מבפנים עם מעטפת של קרום פריך מעט. המילוי המסורתי של פאנוצו כולל מרכיבים כמו סלמי או פרושוטו, גבינה (לעיתים קרובות מוצרלה), ירקות (כמו עגבניות וארוגולה) ושמן זית. לאחר מכן הוא מתובל בדרך כלל במעט מלח ופלפל.

תכונה ייחודית אחת של פאנוצו היא שלעתים קרובות הוא מוגש חם, כשהמרכיבים מחוממים בתוך התנור יחד עם הלחם. זה יוצר ניגוד מענג של גבינה חמה ונמסה מול הירקות הקרירים והפריכים.

היתרון של הפאנוזו הוא שמשתמשים בבצק הפיצה הרגיל, לאפות אותו כלחמניה ואז הוא תופח בתנור כמו כרית או פיתה שאפשר למלא אותה בכל טוב.

מקור פאנוזו

ההמצאה של פאנוצו מתחילה בשנת 1983, בפיצריה מסקולו Mascolo Pizzeria בעיירה גרגנאנו Gragnano דרומית לנאפולי ע"י פומפיי. ערב אחד שף הפיצה pizzaiolo ג'וזפה מסקולו Giuseppe Mascolo, תוך כדי הכנת ארוחת ערב לילדיו, יצר כריך ארוך וצר במילוי מוצרלה ובייקון, משאריות בצק הפיצה שהיה לו. אחד מילדיו, פסקוואלינה בן ה-13, הציע את השם לכריך של אביו – פאנוזו מהשורש פאן קריא לחם.

לפי המתכון המקורי של פיצריה מסקולו, בצק הפיצה מעוצב כלחם ארוך וצר בגודל 25-30 ס"מ. אופים את הפאנוצו במשך 30 דקות, ואז ממלאים אותו בכל טוב ואופים שוב למשך מספר דקות, כך שנמיס את הגבינה ונהפוך את הלחם לפריך שוב. לאחר מכן הוא מוגש ב-2 או 4 חתיכות או אם רוצים גם עטוף בנייר כאוכל רחוב פופולארי.

Panuozzo צברה פופולריות הן באיטליה והן בעולם, עם וריאציות על המתכון המסורתי. מקומות מסוימים עשויים להציע מילויים או תבלינים שונים שיתאימו לטעמים המקומיים.

אם יש לכם הזדמנות לנסות פאנוצו באיטליה בכלל, וסביב נאפולי בפרט, זו יכולה להיות חווית אוכל רחוב איטלקי טעים במיוחד. Panuozzo נכלל ברשימת מוצרי המזון החקלאי המסורתיים של קמפניה Prodotti Agroalimentari Tradizionali campani (PAT).

מתכון: פאנוצו

מצרכים (2-3 מנות)

למילוי

אופן הכנה

  1. מקמחים את משטח העבודה, מניחים עליו את הבצק ומהדקים אותו בעזרת האצבעות לצורה ואורך של לחמנייה ארוכה ודקה או באגט קצר ושטוח
  2. מחממים תנור ל- 250 מעלות
  3. מעבירים את בצק לתבנית אפייה משומנת מעט
  4. אופים 3-5 דקות עד שהבצק תופח כמו כרית או פיתה והמאפה מתחיל לקבל צבע זהוב חום
  5. מוציאים את הלחם מהתנור, ומניחים אותו על משטח העבודה
  6. חותכים אותו לשניים לאורכו בצד כך שנקבל כמו באגט פתוח בצד אחד
  7. שימו לב שהפאנוזו עדיין עשוי להיות חם מאוד
  8. מלאו את הפאנוזו עם המצרכים שאתם אוהבים והכנתם מראש
  9. סוגרים את הפאנוצו ומחזירים לתנור למשך 1-2 דקות עד שהגבינה נמסה מעט או שהחלק העליון של הלחם מקבל גוון כהה כמעט שרוף
  10. מוציאים את הפאנוצו מהתנור, חותכים לשניים או שלושה ומגישים חם!

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *