קמח הארץ והבולנז'ר, קונדיטור ושוקולטייר איתן גלר מציעים מתכון חגיגי לפיתה ||| פיתות להכנה בבית, מקמח חיטה לבן מובחר כי אין כמו פיתה טעימה באפייה ביתית ||| אחרי שתכינו פעם אחת בבית, ספק אם תחזרו לקנות פיתות מוכנות ||| מומלץ להזמין את הילדים או הנכדים לצפות בקסם שמתרחש במחבת, כשהפיתות תופחות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (8 פיתות)
- 1/2 ק"ג קמח חיטה לבן ELITE של קמח הארץ
- 1 כף שמרים יבשים
- 30 גרם סוכר
- 1 כף מלח
- 360 מ"ל מים
- 20 מ"ל שמן זית
אופן הכנה
- בקערת מיקסר מערבבים את הקמח, שמרים, סוכר ומים לקבלת מסה אחידה
- ממשיכים ללוש כ- 7 דקות
- מוסיפים את המלח ושמן הזית ולשים 3 דקות נוספות
- מתפיחים חצי שעה ומורידים נפח
- לאחר מכן מתפיחים חצי שעה נוספת
- מחלקים ל- 8 כדורים שווים בגודלם
- מכסים את כדורי הבצק ונותנים לתפוח 20 דקות
- משטחים כל כדור לגודל הפיתה שרוצים
- מחממים על להבה בינונית מחבת בגודל שמתאים לגודל הפיתה
- מניחים פיתת בצק ואופים כ- 2 דקות מכל צד, עד קבלת גוון רצוי
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite