חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מרק כתום עם חלב קוקוס

מנה עשירה, חמימה ומנחמת שמשלבת בין המתיקות והקרמיות של הירקות הכתומים לבין העדינות והארומה הטרופית של חלב הקוקוס ||| מדובר במרק שמתאים במיוחד לימים קרירים או לארוחות קלות ומפנקות ||| הירקות במרק כזה הם דלעת, גזר, בטטה, ודלורית, שמעניקים למרק את צבעו העז ואת טעמו המתוק ||| חלב הקוקוס מוסיף למרק עושר קטיפתי וטעם אגוזי-עדין ||| המרק מוגש חם, לעיתים עם תוספות כמו קרוטונים, גרעיני דלעת קלויים, זרזיף של שמן זית או חלב קוקוס, או אפילו טחינה ישדרגו את החוויה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מרק כתום (צילום דני בר)

מצרכים (8 מנות)

להגשה

שלבי הכנה

  1. מחממים שמן בסיר ומטגנים בו את הבצל 5 דקות או עד להזהבה קלה
  2. מוסיפים את הירקות, מזהיבים 3-2 דקות
  3. יוצקים את ציר הירקות וחלב קוקוס
  4. מתבלים בג'ינג'ר ומביאים לרתיחה ומכסים
  5. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 60-75 דקות עד שכל הירקות רכים
  6. מוסיפים לסיר את הכוסברה ומרסקים את המרק בעזרת בְּלֶנְדֶּר מוט. טיפ: אפשר להסתפק בריסוק קל, רק כדי להסמיך את הנוזל ולהשאיר חתיכות ירק, או לרסק לקבלת מחית – מה שאוהבים
  7. טועמים ומתקנים תיבול במלח ובפלפל לבן
  8. יוצקים לקעריות הגשה ומוסיפים קליפת לימון, כוסברה ורצועת קנפיו

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *