מנה עשירה, חמימה ומנחמת שמשלבת בין המתיקות והקרמיות של הירקות הכתומים לבין העדינות והארומה הטרופית של חלב הקוקוס ||| מדובר במרק שמתאים במיוחד לימים קרירים או לארוחות קלות ומפנקות ||| הירקות במרק כזה הם דלעת, גזר, בטטה, ודלורית, שמעניקים למרק את צבעו העז ואת טעמו המתוק ||| חלב הקוקוס מוסיף למרק עושר קטיפתי וטעם אגוזי-עדין ||| המרק מוגש חם, לעיתים עם תוספות כמו קרוטונים, גרעיני דלעת קלויים, זרזיף של שמן זית או חלב קוקוס, או אפילו טחינה ישדרגו את החוויה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים (8 מנות)
- 1 בצל חתוך לקוביות
- 1 כף שמן תירס או שמן קנולה
- 4 בטטה קלופות וחתוכות גס
- 4 גזר קלופים וחתוכים גס
- 200 גרם דלעת קלופה וחתוכה גס (או 1 דלורית קלופה וחתוכה גס)
- 1 שורש פֶּטְרוֹזִילְיָה קלוף וחתוך גס
- 1 תפוח-אדמה קלוף וחתוך גס
- 1 כף שורש זַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר) מגורד
- 2 ליטר ציר-ירקות
- 180מ"ל חלב קוקוס
- ½ צרור כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר) קצוצה
- מלח
- פִּלְפֵּל לבן
להגשה
- 8 רצועות קנפיו (סוג של דלעת שהשימוש בה נפוץ במטבח היפני)
- 1 לימון – גרידת הקליפה
- חופן עלי כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר)
שלבי הכנה
- מחממים שמן בסיר ומטגנים בו את הבצל 5 דקות או עד להזהבה קלה
- מוסיפים את הירקות, מזהיבים 3-2 דקות
- יוצקים את ציר הירקות וחלב קוקוס
- מתבלים בג'ינג'ר ומביאים לרתיחה ומכסים
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים 60-75 דקות עד שכל הירקות רכים
- מוסיפים לסיר את הכוסברה ומרסקים את המרק בעזרת בְּלֶנְדֶּר מוט. טיפ: אפשר להסתפק בריסוק קל, רק כדי להסמיך את הנוזל ולהשאיר חתיכות ירק, או לרסק לקבלת מחית – מה שאוהבים
- טועמים ומתקנים תיבול במלח ובפלפל לבן
- יוצקים לקעריות הגשה ומוסיפים קליפת לימון, כוסברה ורצועת קנפיו
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…