חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגת שמרים עם מלוי קרם שקדים ושוקולד

תענוג חגיגי ומפנק שמשלב בין מרקם רך של בצק שמרים לבין מילוי עשיר וטעים ||| זוהי עוגה שמתאימה במיוחד לאירועים מיוחדים או כפינוק בסופי שבוע  ||| בצק עדין, רך, אוורירי ולח, מעט מתקתק, ומשאיר את הבמה לטעמים של המילוי ||| העוגה יכולה להיות בעיצוב שבלול כמו חלה עגולה, קלועת בורג – קראנץ' או כגליל רולדה  ||| לאחר האפייה, אפשר להבריש בסירופ סוכר או לפזר אבקת סוכר ||| עוגה כזו משתלבת נהדר לצד קפה, תה, או אפילו כוס ליקר שקדים (כמו אמארטו) ||| אפשר לשנות את היחס בין השקדים והשוקולד או להוסיף תוספות, כמו קליפת תפוז מגוררת, גרגרי מלח גס או אגוזים קצוצים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פס עוגת בבקה (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א')

מצרכים (שתי תבניות אינגליש קייק)

לבצק

למלית קרם שקדים ושוקולד

לסירופ סוכר

שלבי הכנה

  1. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) עם וו לישה מערבבים את הקמח, סוכר ושמרים לאיחוד
  2. עוברים למהירות בינונית ומוסיפים את החלב, ביצה ותמצית וניל ומעבדים 15 דקות לערך, עד לקבלת בצק אחיד וחלק. הבצק שיתקבל יהיה יחסית דביק וזה בסדר, הוא מוכן כשהוא מתנתק מדפנות הקערה
  3. מעבירים את הבצק לקערה רחבה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד כמעט הכפלת הנפח (או אפשר להתפיח כל הלילה)
  4. הכנת קרם השקדים: בקערה מניחים את כל המצרכים, למעט השוקולד. טורפים הכול יחד עם מטרפה ידנית
  5. מעבירים את הקרם למקרר
  6. בעזרת פומפייה בחלק הגס, מגרדים את השוקולד לכלי ומניחים בצד
  7. הכנת העוגה: כשהבצק תפח, מנקבים את הבצק ומורידים את האוויר מהבצק
  8. מחלקים את הבצק לשניים ועובדים כל פעם עם חלק אחר, והשני נשאר בינתיים מכוסה
  9. על משטח מקומח, מרדדים חצי מהבצק לקבלת ריבוע
  10. מורחים מחצית מקרם השקדים על פני הבצק. הערה: המילוי צריך להיות במרקם של משחה ולא נוקשה. מרקם קשה מידי יקרע את הבצק
  11. מפזרים שבבי שוקולד על פני הקרם ובעזרת הידיים מהדקים את שבבי השוקולד לקרם שקדים
  12. מקפלים את הבצק המצופה לחצי ומניחים על תבנית או קערה. ומעבירים את הבצק המקופל למקפיא למשך 10 דקות
  13. בינתיים חוזרים על שלבים 9-12 עם הבצק שנותר
  14. מוציאים את הבצק המקופל מהמקפיא ובעזרת גלגלת יוצרים רצועות דקות
  15. לוקחים חמש רצועות, ומסובבים לשני כיוונים נגדיים ליצירת בורג
  16. יוצרים מהבורג לולאה ואז קשר תוך שאוספים את שאריות הרצועות כלפי מטה
  17. מניחים את הצמה על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם החלק השני  ומניחים אחר ליד השני
  18. מניחים לשתי הצמות לתפוח 40-60 דקות (תלוי בטמפרטורת החדר)
  19. מחממים תנור ל- 170 מעלות
  20. אופים 20-25 דקות או עד שהמאפה זהוב יפה
  21. הכנת סירופ סוכר: בזמן האפייה, מרתיחים סיר קטן עם המים וסוכר
  22. בתום האפייה, שהעוגה חמה, מברישים את סירופ הסוכר על פני העוגות, בנדיבות

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *