חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מאפה פטאייר ממולא תרד וגבינת עיזים

כסונים ממולאים בתרד ובגבינת עיזים, והמרירות שלהם מתקבלת בזכות שמן הזית המצוי בבצק בשפע ||| סיפרנו לכם בעבר על סיפורו של הפטאייר כאן והפעם מתכון מרענן ושווה ||| זה מאפה מזרח תיכוני קלאסי העשוי בצק עדין עם מרקם פריך-רך, ממולא בתערובת עשירה של תרד וגבינת עיזים ||| הבצק רך אך בעל מעט פריכות, מקבל עומק טעמים משמן הזית שבו |||  המילוי הוא שילוב של תרד מבושל וסחוט עם גבינת עיזים חמצמצה, לפעמים עם תוספות כמו בצל, סומאק או צנוברים ||| צורת הפטאייר היא משולש הדומה לאוזן המן או לעיתים חצי סהר, הנאפים עד להזהבה עדינה ||| ניתן לשחק עם סוג הגבינה: פטה עיזים, גבינה בולגרית או ריקוטה יתנו גווני טעם שונים ||| הוספת עשבי תיבול כמו נענע או כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר) מרעננת את המילוי ||| אפשר להגיש עם יוגורט מתובל בשום, לימון ושמן זית לטבילה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פטאייר (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (25 מאפים)

לבצק

למלית

שלבי הכנה

  1. הכנת הבצק: בקערה מערבבים את הקמח, שמרים וסוכר לאחידות
  2. יוצרים גומה במרכז ויוצקים פנימה את שמן הזית והמים בהדרגה תוך כדי ערבוב ביד
  3. מוסיפים מלח ולשים ביד במשך 12 דקות, או במְעַרְבֵּל (מיקסר) רק 8 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ורך
  4. קורצים מהבצק 25 כדורים בני 80 גרם כל אחד ומניחים אותם על משטח או מגש
  5. מכסים במגבת לחה ומשהים כשעתיים במקרר
  6. הכנת המלית: מערבבים בקערה את התרד והגבינה עם שאר המצרכים לקבלת מלית אחידה
  7. מילוי הכיסונים: על משטח עבודה מקומח מרדדים כל כדור בצק לקבלת עלה עגול בעובי ½ ס"מ
  8. מניחים במרכז עלה הבצק, כף גדושה של מלית וסוגרים משלושה כיוונים לצורת משולש, כמו שמכינים אוזן המן
  9. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה וחוזרים על הפעולה וממלאים כך את כל הכיסונים
  10. מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים 20 דקות עד שהמאפים מזהיבים יפה ותחתית המאפה מושחמת ויציבה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון بالصحه والعافيه

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *