חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מרק חצילים קלויים

מנה ייחודית ועשירה בטעמים, שיכולה לקבל אופי שונה בהתאם לנוזל הבסיס שתבחרו להשתמש בו ||| מרק על בסיס חלב או שמנת נותן מרקם קרמי, טעמים מעודנים וחלקות עשירה ||| מרק על בסיס ציר ירקות מדגיש את טעמי העישון של החציל הקלוי, עם נוכחות עמוקה וארומטית יותר ||| בהגשה אפשר להוסיף קרוטונים, זילוף של שמן זית, גבינת פטה מפוררת, או טחינה גולמית לחיזוק הטעמים ||| ניתן לשחק עם תבלינים כמו כַּמּוֹן, פפריקה (פִּלְפֶּלֶת) מעושנת או זרעי כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר) טחונים כדי להדגיש כיוונים שונים של טעם ||| באיזה כיוון הייתם רוצים להתמקד: קרמי ומעודן או מעושן ודומיננטי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מרק חצילים קלויים (צילום ממקור לא ידוע ולפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

מצרכים (6 מנות)

להגשה

שלבי הכנה

  1. קולים את החצילים על הכיריים בלהבה גלויה או בתנור במצב גריל, עד שהקליפה נחרכת וניתקת מבשר החציל
  2. מניחים את החצילים החרוכים על משטח עבודה ומסירים את הקליפה
  3. חותכים את בשר החצילים לחתיכות גסות
  4. בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים את קוביות הבצל 5 דקות עד לריכוך
  5. מוסיפים את השום, זעתר, תימין, בצל ירוק, חצילים וחלק מהצנוברים ומאדים 5 דקות, או עד שעולה ניחוח של חציל קלוי ועשבי תיבול
  6. יוצקים את ציר הירקות (או חלב), מתבלים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה
  7. מבשלים על להבה נמוכה במשך 40 דקות למיצוי הטעמים המעושנים של החציל
  8. בעזרת בְּלֶנְדֶּר מוט מרסקים את המרק ומוסיפים את הפטה
  9. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול
  10. מגישים חם עם זילוף של שמן זית, פירורי פטה וצנוברים קלויים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *