מנה ייחודית ועשירה בטעמים, שיכולה לקבל אופי שונה בהתאם לנוזל הבסיס שתבחרו להשתמש בו ||| מרק על בסיס חלב או שמנת נותן מרקם קרמי, טעמים מעודנים וחלקות עשירה ||| מרק על בסיס ציר ירקות מדגיש את טעמי העישון של החציל הקלוי, עם נוכחות עמוקה וארומטית יותר ||| בהגשה אפשר להוסיף קרוטונים, זילוף של שמן זית, גבינת פטה מפוררת, או טחינה גולמית לחיזוק הטעמים ||| ניתן לשחק עם תבלינים כמו כַּמּוֹן, פפריקה (פִּלְפֶּלֶת) מעושנת או זרעי כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר) טחונים כדי להדגיש כיוונים שונים של טעם ||| באיזה כיוון הייתם רוצים להתמקד: קרמי ומעודן או מעושן ודומיננטי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6 מנות)
- 2 חצילים גדולים
- 3 כפות שמן זית
- 2 בצל חתוכים לקוביות
- 5 שיני שום כתושות
- 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים גס
- 1 כף עלי זעתר קצוצים גס
- 1 כף עלי תימין קצוצים
- 150 גרם צנוברים או פרוסות שקדים קלויים
- ½1 ליטר ציר-ירקות או חלב
- 150 גרם גבינת פטה מפוררת
- מלח
- פִּלְפֵּל לבן
- מעט אגוז מוסקט מגורד טרי
להגשה
שלבי הכנה
- קולים את החצילים על הכיריים בלהבה גלויה או בתנור במצב גריל, עד שהקליפה נחרכת וניתקת מבשר החציל
- מניחים את החצילים החרוכים על משטח עבודה ומסירים את הקליפה
- חותכים את בשר החצילים לחתיכות גסות
- בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים את קוביות הבצל 5 דקות עד לריכוך
- מוסיפים את השום, זעתר, תימין, בצל ירוק, חצילים וחלק מהצנוברים ומאדים 5 דקות, או עד שעולה ניחוח של חציל קלוי ועשבי תיבול
- יוצקים את ציר הירקות (או חלב), מתבלים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה
- מבשלים על להבה נמוכה במשך 40 דקות למיצוי הטעמים המעושנים של החציל
- בעזרת בְּלֶנְדֶּר מוט מרסקים את המרק ומוסיפים את הפטה
- מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול
- מגישים חם עם זילוף של שמן זית, פירורי פטה וצנוברים קלויים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…