עוגיות עשירות בשוקולד ושטרויזל שלמרות עושר המצרכים שמרכיבים אותם, הן קלות להכנה ||| חיתוכיות או ריבועי עוגה שיעשירו את כוס הקפה או תה בבוקר וגם ב- Five O'clock ||| מתכון שאפשר להעשיר אותו בכל טוב עם מה שאוהבים ומשתלב בטעם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית 20X30 ס"מ)
לבצק
- 3 כפות גדושות טחינה גולמית
- 2 חלמוני ביצים
- 2/1 כוס סוכר
- קורט מלח
- 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1 כוס גדושה שקדים טחונים
- 1.75 כוסות קמח
למילוי
לפירורים
אופן הכנה
- הכנת הבצק: במעבד מזון מערבבים את הטחינה, חלמונים, סוכר, מלח וחמאה לקבלת לקרם חלק
- מוסיפים לתערובת את הקמח ושקדים ומעבדים בזריזות, רק עד לקבלת בצק אחיד אבל עדיין גבישי
- מניחים הבצק לנוח לפחות שעה במקרר
- מוציאים מהמקרר, מפרישים רבע מהבצק ושומרים אותו במקפיא לדקות שממשיכים להכין העוגה
- משאר הבצק, מרדדים משטח בתבנית משומנת, בעזרת האצבעות, לקבלת קלתית אחידה ככל האפשר
- הכנת המילוי: בעזרת סכין מריחה מורחים שכבה אחידה של ריבת חלב על הבצק
- מפזרים מעל שכבת ריבת החלב, פצפוצי שוקולד
- הכנת הפירורים: לוקחים את רבע הבצק שהשארנו במקפיא, מוסיפים לו את הקמח, שקדים, קפה וסוכר ומערבבים ביד לאחידות
- מפוררים את הבצק בעדינות בקצות האצבעות
- מפזרים את הפירורים על פני התבנית
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- אופים במשך כ- 20 דקות, עד שהפירורים מזהיבים
- מצננים לחלוטין, חותכים לריבועים ומגישים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite