יש אין סוף מאכלים שאפשר להכין מטופו ||| העיקר שהטופו הוא רכיב מרכזי, כי טעמו משתנה מאוד בין מנה למנה ||| סוד הטופו בכך שקל להכינו וגם זו מנה זריזה כי הטופו סופג טעמים שונים בקלות ובמהירות ||| הפעם, מנה עם טוויסט לאוהבי הבירה או טעמים מרעננים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 600 גרם טופו
- 2 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות
- 6 תפוח אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
- 2 גזרים חתוכים לקוביות
- 6 גבעולי רוזמרין
- 2 גבעולי סלרי חתוכים
- 10 שיני שום עם הקליפה
- 2 בקבוקי בירה לאגר (330 מ"ל X 2)
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פִּלְפֵּל שחור
- 1 כפית פפריקה (פִּלְפֶּלֶת)
- 1 כפית גרידת אגוז מוסקט
לטיגון
- 2 כפות שמן זית
אופן הכנה
- בקערה שמים את התבלינים עם מעט שמן זית
- חותכים את הטופו לחתיכות קטנות
- מוסיפים את הטופו החתוך ומערבבים עד שכל הטופו מצופה היטב במשרה
- בסיר גדול מחממים את שמן הזית
- מוסיפים את הטופו ומשחימים מכל הכיוונים במשך 1-2 דקות
- מוסיפים את הירקות והרוזמרין ומערבבים
- מוסיפים את הבירה, מכסים ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 10-20 דקות עד שהנוזלים מצטמקים או עד שמוכן
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite