חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: טארט תפוחים וחמוציות עם טחינה

קינוח מפתיעה שמשלב את המתיקות של התפוחים עם החמיצות של החמוציות ואת העומק העדין של הטחינה ||| קינוח עם טעמים חמים ועשירים, שיכול להיות קליל אבל מלא נוכחות ||| הבסיס של הטארט פריך ונמס בפה, כמו בצק פריך שמחמיא למילוי ||| הטחינה משתלבת בצורה מושלמת בטארט – היא נותנת לו מרקם עשיר עם טעם אגוזי עדין, במיוחד כשהיא משתלבת בתערובת המילוי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

טארט תפוחים וחמוציות עם טחינה (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (6 תבניות אישיות בקוטר 6 ס"מ)

לתחתיות בצק פריך

למלית תפוחים

שלבי הכנה

  1. הכנת הבצק: בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את הסוכר, חמאה, קמח ושקדים עד לקבלת תערובת פירורית
  2. מוסיפים את חלמוני הביצים, וכשהבצק מתחיל להתגבש מוציאים אותו מהקערה ויוצרים בידיים כדור בצק
  3. עוטפים בניילון נצמד ומשהים ½ שעה במקרר
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את תבניות הקוקוטים
  5. מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי ½ ס"מ
  6. קורצים עיגולים בקוטר 6 ס"מ ומניחים אותם בקוקוטים המשומנים. הערה: משאריות הבצק אפשר להכין כמה עוגיות חמאה
  7. אופים את הקלתיות שבקוקוטים 8 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב, ומצננים
  8. הכנת מלית התפוחים: קולפים את כל תפוחי העץ ומוציאים את הליבה מהתפוחים
  9. פורסים 2 תפוחים הנקיים לפרוסות דקות
  10. מניחים את פרוסות תפוחי-העץ בסיר עם מים ומעט קליפת לימון ומבשלים 2 דקות עד להתרככותם. מצננים
  11. חותכים לקוביות את התפוחים הנותרים, ומבשלים בסיר עם החמוציות, מים לכיסוי וקליפת לימון, במשך 2 דקות או עד להתרככות
  12. מסננים מהנוזלים ובקערה מערבבים את קוביות התפוחים וחמוציות עם הסילאן, טחינה גולמית ושאר מצרכי המלית
  13. מסדרים את פרוסות התפוחים במרכז הקלתיות האפויות בקוקוטים ומוסיפים את מלית התפוחים וממלאים את הקוקוטים
  14. אופים 20 דקות עד שהכול זהוב ויפה
  15. מצננים ומחלצים מהקוקוטים לצלחת הגשה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Bon Appétit

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *