קינוח מפתיעה שמשלב את המתיקות של התפוחים עם החמיצות של החמוציות ואת העומק העדין של הטחינה ||| קינוח עם טעמים חמים ועשירים, שיכול להיות קליל אבל מלא נוכחות ||| הבסיס של הטארט פריך ונמס בפה, כמו בצק פריך שמחמיא למילוי ||| הטחינה משתלבת בצורה מושלמת בטארט – היא נותנת לו מרקם עשיר עם טעם אגוזי עדין, במיוחד כשהיא משתלבת בתערובת המילוי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6 תבניות אישיות בקוטר 6 ס"מ)
לתחתיות בצק פריך
- 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 300 גרם קמח
- 3 כפות שקדים טחונים
- 100 גרם סוכר חום בהיר
- 3 חלמוני ביצים L
- ½ כפית תמצית וניל
- 1 כפית קליפת לימון מגורדת
למלית תפוחים
- 6 תפוח-עץ ירוק גרני סמית
- 1 לימון – גרידת הקליפה
- 100 גרם חמוציות
- 100 גרם סוכר
- 2 כפות טחינה גולמית
- 2 כפות סילאן
- 100 גרם שברי אגוזי מלך
- קורט קִנָּמוֹן טחון
שלבי הכנה
- הכנת הבצק: בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את הסוכר, חמאה, קמח ושקדים עד לקבלת תערובת פירורית
- מוסיפים את חלמוני הביצים, וכשהבצק מתחיל להתגבש מוציאים אותו מהקערה ויוצרים בידיים כדור בצק
- עוטפים בניילון נצמד ומשהים ½ שעה במקרר
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את תבניות הקוקוטים
- מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי ½ ס"מ
- קורצים עיגולים בקוטר 6 ס"מ ומניחים אותם בקוקוטים המשומנים. הערה: משאריות הבצק אפשר להכין כמה עוגיות חמאה
- אופים את הקלתיות שבקוקוטים 8 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב, ומצננים
- הכנת מלית התפוחים: קולפים את כל תפוחי העץ ומוציאים את הליבה מהתפוחים
- פורסים 2 תפוחים הנקיים לפרוסות דקות
- מניחים את פרוסות תפוחי-העץ בסיר עם מים ומעט קליפת לימון ומבשלים 2 דקות עד להתרככותם. מצננים
- חותכים לקוביות את התפוחים הנותרים, ומבשלים בסיר עם החמוציות, מים לכיסוי וקליפת לימון, במשך 2 דקות או עד להתרככות
- מסננים מהנוזלים ובקערה מערבבים את קוביות התפוחים וחמוציות עם הסילאן, טחינה גולמית ושאר מצרכי המלית
- מסדרים את פרוסות התפוחים במרכז הקלתיות האפויות בקוקוטים ומוסיפים את מלית התפוחים וממלאים את הקוקוטים
- אופים 20 דקות עד שהכול זהוב ויפה
- מצננים ומחלצים מהקוקוטים לצלחת הגשה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Bon Appétit
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…