מנה שמוסיפה טעם, בריאות וצבע לכל שולחן ||| אורז שהוא תוספת אהובה בבתים רבים במחוזותינו, מקבל שדרוג למנה מיוחדת, צבעונית וחגיגית ||| טוויסט מעניין לאורז עם גרגירי רימון עשירים בנוגדי חמצון, טופו עשיר בחלבון וסיבים תזונתיים, ושקדים המספקים שומנים בריאים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים:
- 1 כוס אורז שאוהבים (אורז מלא / אורז בסמטי / אורז פרא)
- 200 גרם טופו מוצק
- 2 כפות שמן זית
- ½ כוס גרגירי רימון טריים
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 כפות סירופ מייפל או סילאן
- ¼ כוס שקדים פרוסים קלויים
- ¼ כוס בצל ירוק (החלק הירוק בלבד) קצוץ
- ½ כפית כַּמּוֹן
- ½ כפית קִנָּמוֹן
- ¼ כפית אגוז מוסקט (לא חובה)
- מלח
- פִּלְפֵּל לפי הטעם
שלבי הכנה
- מבשלים את האורז לפי ההוראות על האריזה, עד שהוא תפוח ומוכן
- מסננים ומניחים בקערה גדולה
- חותכים את הטופו לקוביות קטנות
- מחממים מחבת עם כף שמן ומטגנים את הטופו עד להזהבה מכל הצדדים
- מוסיפים את הסילאן, רוטב הסויה וכל התבלינים, מלבד המלח ופלפל
- מערבבים היטב, וממשיכים בטיגון 2-3 דקות נוספות, על מנת שהטופו יספוג את הטעמים
- מוסיפים לקערת האורז את קוביות הטופו המתובל ומערבבים היטב
- מוסיפים את השקדים, גרגירי רימון ובצל ירוק
- מתקנים תיבול עם מלח ופלפל, ומערבבים בעדינות
- להגשה: מפזרים על הכול פרוסות שקדים וגרגירי רימון לקישוט
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…