בְּרָאוּנִיז או חוּמִיּוֹת הם קינוח פופולרי שנולד בארצות הברית בסוף המאה ה-19 או תחילת המאה ה-20 ומאז הפך לאחד הקינוחים האהובים בעולם ||| סיפרנו בעבר על בראוניז או חומיות כאן ||| אחד הדברים שמייחדים את הבראוניז הוא האפשרות לגיוון כמעט אינסופי על ידי הוספת אגוזים, קקאו, שוקולד צ'יפס, קרמל, פירות יער, גבינה או אפילו חמאת בוטנים כדי להעשיר את הטעמים והמרקמים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית 30X40)
- 5 ביצים L
- 400 גרם סוכר
- 120 גרם קמח
- 5 גרם אבקת אפייה
- 150 גרם אגוזי מלך
- 60 גרם צימוקים
- קורט מלח
- 1 כפית קפה נמס
- ½ כפית תמצית וניל
- 260 גרם שוקולד מריר
- 240 גרם חמאה
שלבי הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) עם וו הקצפה מקציפים במהירות גבוהה את הביצים וסוכר לקבלת קצף תפוח ובהיר
- מערבבים בקערה יבשה את הקמח, אבקת אפיה, אגוזים, צימוקים, מלח, קפה ותמצית וניל
- באמבט מרים (באן מארי) ממיסים את השוקולד וחמאה
- הכנת תערובת הבצק: מקפלים בעדינות את השוקולד המומס אל קצף הביצים
- מוסיפים לתערובת את תערובת היבשים ומערבבים עד לאיחוד
- יוצקים את התערובת לתבנית ואופים במשך 30 דקות
- מצננים וחותכים לריבועים בגודל שאוהבים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…