צ'יפס ביתי כבר כיכב אצלנו כאן ||| פרוסות תפוחי אדמה הם קסם מנחם לכל עת ולצד כל מנה עיקרית או אפילו סתם כחטיף עם בירה ||| במתכון יש כמה טיפים שעושים את ההבדל: תנור לוהט ונייר אפייה לח הם שניים מהם ||| שמן זית או טחינה עם כל תיבול שאוהבים יחברו אתכם לטעמי התפודים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 6 תפוחי אדמה גדולים, קלופים
- 4 כפות שמן זית (או סלט טחינה)
- מלח
- 2-3 ענפי רוזמרין
שדרוג
- פטרוזיליה קצוצה
- פלפל שחור
- פלפל צ'ילי
- בצל קצוץ
להגשה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 200 מעלות
- על תבנית אפייה מעט לחה מצמידים נייר אפיה
- פורסים את תפוחי האדמה דק דק במעבד מזון או פורס ידני טוב
- בקערה גדולה שמים את פרוסות תפוחי האדמה עם שמן הזית (או טחינה), מלח וכל שדרוג שבחרתם (פטרוזיליה, פלפל השחור, צ'ילי ובצל קצוץ)
- מערבבים היטב עם שתי כפות, כדי לצפות את כל הפרוסות בשמן מתבל בשני הצדדים
- פורסים ומשטחים את פרוסות תפוחי האדמה בתבנית המרופדת בנייר אפייה
- מניחים מעל את ענפי הרוזמרין
- מכניסים לתנור הלוהט, ומנמיכים לטמפרטורה של 180 מעלות
- אופים 45-50 דקות, עד השחמה במידה שאוהבים
- מגישים לצד מה שבחרתם להגיש (שמנת, אשל וכו') וכוס בירה קרה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite