מרק פטריות לרוב יקבל עושר טעמים עם תוספת של שמנת או חלב ||| רוטבי שמנת איטלקיים עתיקים נקראו סלסה קולה Salsa colla וצרפתיים שנקרא בשמל Béchamel הם חלק ממרק עם פטריות כבר מאות שנים ||| מרק הפטריות תפס מקום של כבוד בלב המטבח האמריקאי עם קופסאות השימורים של מרקי קמפבל Cream of Mushroom Soup שיצא לשוק בשנת 1934 ||| הפעם מתכון לצמחונים וטבעונים ללא חלב מן החי אבל הטעם נשמר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 2 כפות שמן קוקוס
- 250 גרם פטריות שמפניון טריות, חתוכות לפרוסות דקות
- 1 בצל סגול בינוני, קצוץ דק
- 2 שיני שום כתוש
- 3כפות קמח טפיוקה
- 2 כוסות ציר ירקות
- 1כוס חלב שיבולת שועל
- מלח הימלאיה
- פלפל שחור
אופן הכנה
- בסיר מחממים את שמן הקוקוס
- מוסיפים את פרוסות הפטריות, בצל ושום ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שקיפות הבצל
- מוסיפים את קמח הטפיוקה וממשיכים לערבב
- מוסיפים לסיר את ציר הירקות ואת חלב שיבולת השועל, מלח ופלפל ומערבבים
- מבשלים עד שכל המצרכים מתאחדים למרק אחיד וריחני
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite