טופו הוא חלבון חשוב לצמחונים וטבעונים וגם קרניבורים יכולים לאהוב כי הוא סופח כל טעם שתאהבו ||| כתבו על טופו וגם פרסמנו מתכונים רבים כאן החל מפלאפל על בסיס טופו ועד תבשיל טופו בבירה ||| הפעם קציצות על בסיס טופו עם הרבה טעם ותיבול ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים {2 מנות)
- 300 גרם טופו
- 1 פִּלְפֵּל אדום
- 1 קישוא בינוני
- 2 כפות תיבול לקציצות דורות (45 גרם)
- 1 ביצה L
- 2 כפות פירורי לחם (רצוי פנקו)
- 1 כפית מלח
- ½ כפית אבקת אפייה (לא חובה)
- 1 כף שמן זית
להברשה
שלבי הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את התבנית
- בקערה גדולה מפוררים את הטופו
- קוצצים לתוך הקערה את הפלפל והקישוא דק דק (בפומפייה או במעבד מזון)
- מוסיפים את כל שאר המצרכים לקערה ומערבבים בידיים לאחידות
- יוצרים קציצות מהודקות בעזרת ידיים מעט רטובות, ומסדרים בתבנית המרופדת. מברישים את הקציצות בעדינות במעט שמן זית. הערה: הקציצות קצת עדינות, ויהיו רכות ונימוחות לאחר האפיה
- אופים 20-25 דקות עד שהקציצות מזהיבות
הגשה
לצד סלט ירקות ו/או אורז או פירה תפוח-אדמה.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…