לחם שיפון וגרעיני חמניות הוא סוג של לחם מלא, מזין וטעים, שמבוסס בעיקר על קמח שיפון ומשולב בגרעיני חמניות שמוסיפים לו ערך תזונתי וטעם אגוזי עדין ||| לחם זה נפוץ בצפון ובמרכז אירופה, והוא מוערך בזכות הערכים התזונתיים הגבוהים שלו והטעם הייחודי ||| קמח השיפון מעניק ללחם מרקם דחוס יותר בהשוואה ללחמים מקמח חיטה והלחם לרוב כהה יותר, עם טעם עשיר ומעט חמצמץ שנובע מהתגובה של קמח השיפון במהלך התפיחה ||| לחם עשיר בסיבים תזונתיים, וידוע כמסייע בעיכול ובשמירה על תחושת שובע לאורך זמן ||| הלחם לא רק טעים אלא גם עשיר בערכים תזונתיים ומכיל כמות גבוהה של סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים, מה שהופך אותו לבחירה מצוינת לשמירה על תזונה מאוזנת ובריאה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (2 ככרות)
- 25 גרם שמרים יבשים
- 700 מ"ל מים פושרים
- ½1 כפות שמן צמחי
- 2 כפיות סילאן או דבש
- 400 גרם קמח שיפון מלא
- 200 גרם קמח חיטה מלא
- 60 גרם שבבי חיטה
- 60 גרם זרעי חמניות
- 50 גרם שבבי שיפון
- 60 גרם זרעי פשתן טחונים
- 50 גרם שיבולת שועל
שדרוג
- 2 כפיות אבקת חרובים
- 2 כפיות מלח
שלבי הכנה
- בקערה ערבבו והמיסו את השמרים במעט מים פושרים
- מוסיפים את השמן והסילאן (או דבש)
- בקערה מְעַרְבֵּל (מיקסר) ערבבו את יתרת המים עם כל המצרכים היבשים
- הוסיפו את בלילת השמרים ולושו את הבצק 5-10 דקות. הערה: הוסיפו עוד קמח, אם התערובת דביקה מידי
- שמנו שתי תבניות כיכר גדולות וחלקו את הבצק לשני חלקים שווים. הכניסו לתבניות המשומנות
- כסו את התבניות במגבת מטבח, והניחו להתפחה כשעה וחצי
- חממו תנור ל- 200 מעלות והכניסו התבניות לאפייה של 45-55 דקות עד שהלחם מוכן
- טיפ: כדי לבדוק אם הלחם מוכן, הוציאו אותו מהתבנית ונקשו על תחתיתו בעזרת פרקי האצבעות. לחם אפוי ומוכן, ישמיע לכם צליל חלול ענוג
- הניחו את הלחם על רשת מתכת לצינון
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…