חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: לחם שיפון וגרעיני חמניות

לחם שיפון וגרעיני חמניות הוא סוג של לחם מלא, מזין וטעים, שמבוסס בעיקר על קמח שיפון ומשולב בגרעיני חמניות שמוסיפים לו ערך תזונתי וטעם אגוזי עדין ||| לחם זה נפוץ בצפון ובמרכז אירופה, והוא מוערך בזכות הערכים התזונתיים הגבוהים שלו והטעם הייחודי ||| קמח השיפון מעניק ללחם מרקם דחוס יותר בהשוואה ללחמים מקמח חיטה והלחם לרוב כהה יותר, עם טעם עשיר ומעט חמצמץ שנובע מהתגובה של קמח השיפון במהלך התפיחה  ||| לחם עשיר בסיבים תזונתיים, וידוע כמסייע בעיכול ובשמירה על תחושת שובע לאורך זמן ||| הלחם לא רק טעים אלא גם עשיר בערכים תזונתיים ומכיל כמות גבוהה של סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים, מה שהופך אותו לבחירה מצוינת לשמירה על תזונה מאוזנת ובריאה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

לחמי מחמצת בשוק טאלין (צילום דני בר)

מצרכים (2 ככרות)

  • 25 גרם שמרים יבשים
  • 700 מ"ל מים פושרים
  • ½1 כפות שמן צמחי
  • 2 כפיות סילאן או דבש
  • 400 גרם קמח שיפון מלא
  • 200 גרם קמח חיטה מלא
  • 60 גרם שבבי חיטה
  • 60 גרם זרעי חמניות
  • 50 גרם שבבי שיפון
  • 60 גרם זרעי פשתן טחונים
  • 50 גרם שיבולת שועל

שדרוג

  • 2 כפיות אבקת חרובים
  • 2 כפיות מלח

שלבי הכנה

  1. בקערה ערבבו והמיסו את השמרים במעט מים פושרים
  2. מוסיפים את השמן והסילאן (או דבש)
  3. בקערה מְעַרְבֵּל (מיקסר) ערבבו את יתרת המים עם כל המצרכים היבשים
  4. הוסיפו את בלילת השמרים ולושו את הבצק 5-10 דקות. הערה: הוסיפו עוד קמח, אם התערובת דביקה מידי
  5. שמנו שתי תבניות כיכר גדולות וחלקו את הבצק לשני חלקים שווים. הכניסו לתבניות המשומנות
  6. כסו את התבניות במגבת מטבח, והניחו להתפחה כשעה וחצי
  7. חממו תנור ל- 200 מעלות והכניסו התבניות לאפייה של 45-55 דקות עד שהלחם מוכן
  8. טיפ: כדי לבדוק אם הלחם מוכן, הוציאו אותו מהתבנית ונקשו על תחתיתו בעזרת פרקי האצבעות. לחם אפוי ומוכן, ישמיע לכם צליל חלול ענוג
  9. הניחו את הלחם על רשת מתכת לצינון

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *