מתכון: חצ'פורי אימֶרולי Imeruli khachapuri

חצ׳פורי אימרולי נקרא על שם גבינת האימרולי (אתם מכירים אותה כגבינה גיאורגית או עיראקית), שמגיעה מחבל ארץ אימריה שבמערב גיאורגיה ||| המנה המזוהה ביותר עם המטבח הגיאורגי היא החצ'פורי, שמוגש בדרך כלל לצד תה מנחה של אחר הצהריים ||| פירוש המילה ״פורי״ בגרוזינית היא לחם, וזהו למעשה שם כולל למאפי בצק ממולאים, ולכל אזור בגיאורגיה יש את החצ'פורי הייחודי שלו ||| סיפרנו בפירוט על חצ'פורי כאן וגם מתכון לחצ'פורי אצ'רולי בצורת סירה כאן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

חצ'פורי אימרטי (צילום דני בר)

חצ'אפורי אימרולי Imeruli khachapuri

מקור השם אימרולי הוא באזור אִימֶרֶתִי במערב גאורגיה והעיר השנייה בגודלה בגאורגיה – כּוּתָאיסי. תמצאו אותו מיוצר ונמכר ברחבי המדינה, כמו גם גרסאות במדינות שכנות, כמו רוסיה וארמניה. אימרולי Imeruli הוא גם שמה של אחת הגבינות המשמשות בדרך כלל למילוי הלחם (גם היא מהאזור). זוהי אחת הגבינות הנפוצות יותר בגאורגיה, יחד עם סולגוני Sulguni. בחלק מהגרסאות של חצ'פורי זה, משתמשים בתערובת של שתי הגבינות, באחרות רק אחת – זה עניין של טעם יותר מכל דבר אחר.

חלופות לגבינה הגאורגית

למרבה הצער, אף אחת מהגבינות אינה קלה במיוחד למצוא מחוץ לגאורגיה, כך שסביר להניח שתצטרכו להחליף. סולגוני הוא הקרוב ביותר למוצרלה בכך שיש לו מרקם גמיש כשהוא נמס, אך הוא בדרך כלל יבש יותר ממוצרלה "אמיתית", כך שמוצרלה יבשה מעט היא התחליף הקרוב ביותר. לאימרולי, גבינת פטה היא האלטרנטיבה הטובה ביותר, במיוחד גבינת פטה מחלב פרה, כך שהיא תהיה מעט עדינה יותר. לחלופין, ניתן להשתמש בעיקר בפטה (מכל סוג) עם מעט ריקוטה. נראה שרוב האנשים מסכימים שכדאי להשתמש בתערובת של פטה ומוצרלה כדי לקבל תערובת של הגמישות והמליחות שכל אחת מהן נותנת (סולגוני גם קצת מלוחה). גבינות אחרות שניתן לערבב כוללות חלומי ו/או מונסטר.

מתכון: חצ'פורי אימרולי – לחם גבינה גאורגית ממולא

מצרכים (6-8 מנות)

שלבי הכנה

  1. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) ערבבו יחד את הקמח, שמרים, מלח, סוכר לאיחוד
  2. ערבבו פנימה את החלב החם במשך 4-5 דקות עד שהבצק מתאחד ומתנתק מדפנות הקערה. הערה: במידת הצורך, הוסיפו עוד מעט חלב אם הוא נראה יבש. הבצק צריך להיות רך אך לא דביק
  3. לושו וו לישה במשך 2-3 דקות
  4. הוסיפו מעט שמן לקערה בינונית-גדולה ומרחו מעט את הדפנות
  5. שימו את הבצק בקערה, הפכו אותו כדי לצפות אותו בשמן וכסו במגבת לחה או ניילון נצמד
  6. הניחו את קערת הבצק המכוסה בצד במשך 90 דקות לערך, במקום חמים עד להכפלת הנפח
  7. בקערה בינונית ערבבו יחד את גבינת הפטה המפוררת, מוצרלה מגורדת וביצה לקבלת תערובת אחידה
  8. חלקו את תערובת הגבינה לשני כדורי גבינה אחידים
  9. חלקו את הבצק לשני חלקים. הניחו מחצית הבצק בצד בזמן שאתם עובדים עם המחצית השנייה
  10. שטחו בעדינות את חצי הבצק האחת לעיגול בעובי אחיד בקוטר של כ-15 ס"מ
  11. הניחו כדור גבינה אחד במרכז הבצק
  12. משכו את הצדדים המנוגדים של הבצק מעל מלית הגבינה וצבטו אותם יחד
  13. משכו חתיכות בצק נוספות מסביב למלית וצבטו אותן יחד כדי שהגבינה תהיה מכוסה לחלוטין בבצק
  14. לחצו את חתיכות הבצק יחד כך שייצמדו יחד ושטחו בעדינות את הכדור מעט
  15. לחצו על החתיכות המחוברות כך שיתיישבו ויאוחדו, הפכו את הבצק, ושטחו את הבצק עוד יותר בעזרת היד. הערה: וודאו שאתם יכולים להרגיש את הגבינה מתפשטת לכיוון הקצוות. כמו כן, כאשר הבצק משתטח, תוכלו להתחיל להשתמש במערוך כדי להחליק את טבעת הבצק לעיגול אחיד, בקוטר 23-25 ​​ס"מ. היזהרו שאף אזור לא יהיה דק מדי והמלית תצא החוצה מהבצק. אם בטעות יצרתם חור בבצק, אטמו אותו, במידת הצורך על ידי לקיחת חתיכת בצק מאזור עבה יותר. ניתן להשתמש במעט מים כדי לסייע באטימה, במידת הצורך
  16. לאחר שיצרתם את הלחם השטוח והממולא, חזרו על הפעולה עם מחצית הבצק והמלית האחרים
  17. חממו מחבת טיגון גדולה בעלת בסיס כבד או מחבת קרפ על להבה בינונית
  18. הניחו את "עוגת" החצ'פורי על המחבת וטגנו במשך 3-4 דקות, עד שהוא משחים קלות ומקבלים כתמים בצד התחתון
  19. הפכו את החצ'פורי, ולאחר מכן שפשפו את החמאה על הצד העליון כך שהיא תימס
  20. טגנו את הצד השני במשך 3-4 דקות, ולאחר מכן היפכו שוב לצד המשוח בחמאה לטיגון קל לפני הגשה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון გემრიელად მიირთვით

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *