מנת דג שהיא סלט עשיר עם כל מרכיבי מזון בריא ||| ארוחה שהמציא בעל פונדק ושף בליסבון שהגיע עד למטבחי מקאו ||| דג קוד או בקלה בפי הפורטוגלים הוא בסיס המנה העשירה בחלבונים ופחמימות ||| נקראת גם בקלה בראס או בקלה בראז ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
בקלה פורטוגזית או בקלה בראס Bacalhau à Brás
מנה מהמטבח הפורטוגזי שמבוססת על דג בקלה שפופולארי מאד בחצי האי האיברי. בהיותו אחד המאכלים הפופולריים ביותר שנעשו עם הדג הזה, הוא מורכב מבשר בקלה מגורד, תפוח אדמה מטוגן, בצל מטוגן פרוס דק, ביצה מקושקשת, זיתים ופטרוזיליה קצוצה. הוא נצרך באופן נרחב בפורטוגל וגם במקאו. הטעם המעולה תלוי ביחס מרכיבי המתכון, בעיקר בכמות הבצל ושמן הזית ביחס לבקלה שמשמש להכנת המנה הזו.
המתכון נוצר לראשונה ע"י השף בראס Brás (יש שהוגים את שמו בראז) מהעיר העתיקה Bairro Alto של ליסבון Lisboa ותודות לטעם ולקלות ההכנה הפכה ללהיט ולפופולריות בכל רחבי פורטוגל, בהיותה אחד המתכונים המפורסמים ביותר עם בקלה של המטבח הפורטוגזי. במושבה הפורטוגזית של מקאו המנה הזו פופולרית מאוד. במערב ספרד המנה זוכה גם לפופולריות אבל היא נקראת שם בקלה זהב Bacalhau Dourado.
מתכון: בקלה בראז Bacalhau à Brás
מצרכים (10 מנות)
- 1.5 ק"ג דג בקלה (מפולט, מומלח וקצוץ לחתיכות בינוניות)
- 1 ק"ג תפוח אדמה, חתוכים לשניים
- 5 בצל בינוני חתוכים לשניים
- 1 פלפל ירוק חתוך לרצועות
- 1 פלפל אדום חתוך לרצועות
- 1 פלפל צהוב חתוך לרצועות
- 6 עגבניות מקולפות, חצויות
- 200 גרם זיתים שחורים גדולים
- פלפל חריף ירוק קצוץ לפי הטעם
- שמן זית
אופן הכנה
- ממליחים את הבקלה, חותכים אותו לחתיכות בינוניות ומכניסים לסיר עם מים
- מרתיחים את המים עם נתחי הבקלה
- מסננים הבקלה ושומרים את מי הבישול
- מסדרים בסיר בשכבות את תפוחי האדמה, אחר כך הבקלה, הפלפלים, העגבניות, הבצל והזיתים
- לבסוף מפזרים את הפלפל החריף ובוזקים מעל שמן זית כרצונכם (כ-500 מ"ל)
- מוסיפים 2 כוסות מי בישול של הבקלה
- מבשלים על להבה בינונית עד שתפוחי האדמה והבצל מתרככים
- מערבבים היטב כך שכל הירקות והבקלה יתפרקו ויהפכו לתערובת אחידה
- מגישים עם אורז לבן, שאפשר להכין במי הבישול של הבקלה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Buen Apetito